Gazete Vatan Logo

14'ünde tecavüze uğradı, 17’sinde 'ötanazi' dedi

Çocukken cinsel saldırıya uğramasının verdiği acıya dayanamayan 17 yaşındaki Noa, ötanazi programına başvurup yaşamına son verdi.

14'ünde tecavüze uğradı, 17’sinde 'ötanazi' dedi

Hollandalı 17 yaşındaki Noa Pothoven, uğradığı cinsel taciz ve tecavüzlerin ardından uzmanlar kontrolünde hayatına son verilmesi anlamına gelen ötanaziyi seçti. Pothoven, Instagram üzerinden yaptığı son paylaşımında ötanazi kararı aldığını duyurdu. Pothoven’in kız kardeşi pazar günü kardeşine ötanazi uygulandığını açıkladı. “Kazanmak ya da kaybetmek” isimli otobiyografi kitabında Pothoven ilk cinsel tacize 11 yaşında maruz kaldığını 14 yaşındayken ise iki erkek tarafından tecavüze uğradığını yazmıştı.

‘Nefes alıyorum ama artık yaşamıyorum’

Noa Pothoven, son paylaşımında çektiği acıların artık “dayanılmaz” olduğunu dile getirdi. Hollandalı genç, “Nefes alıyorum ama artık yaşamıyorum” dedi. Pothoven kitabında depresyon ve anoreksi ile mücadele ettiğini belirtmişti. Hollanda yasalarına göre doktor kontrolünde intihar etmek anlamındaki ötanazi bazı şartlara bağlı olarak mümkün. Hollanda Bölgesel Ötanazi Komitesi’nin yayınladığı son rapora göre ülkede 2017 yılında 6 bin 585 kişiye ötanazi uygulandı. Bu kişilerin çoğu tedavi edilemez durumdaki kanser hastalarıydı.

Haberin Devamı

Milliyet