Gazete Vatan Logo

100’üncü yılında hedef büyüttü

Çift Geyik Karaca, 1917’de kuruldu ve ve ihraç edilen ilk Türk tekstil markası olarak tarihe geçti. Şirket, bu yıl 110 olmasını planladığı mağaza sayısını 5 yılda 2 katına çıkaracak.

100’üncü yılında hedef büyüttü

Türk tekstil sektöründe 100 yılı geride bırakan Çift Geyik Karaca, markalaşma ve perakende alanında yapacağı yeni yatırımlarla 5 yıl içerisinde mağaza sayısını 2 katına çıkarmayı hedefliyor. 100’üncü yılına 110 mağaza ve 100 satış noktası ile giren Çift Geyik Karaca, 2016’yı 2.5 milyon adetlik satış ve 200 milyon TL ciro ile kaqattı. Çift Geyik Karaca, 2017’de pazar payını artırmayı ve istihdama daha fazla katkı yapmayı amaçlıyor.

2016 yılında tüm zorluklara rağmen yine de başarılı bir grafik çizmeyi başardıklarını dile getiren Karaca Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Güneş, “Gelişim yılı ilan ettiğimiz 100’üncü yılımızda emin adımlarla büyüyerek satış rakamlarımızı geçen seneye göre yüzde 20 artırmanın planlarını yapıyoruz. Yine Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamak adına yüzde 20 oranında istihdam artışı hedefimiz var” diye konuştu.

Karaca Genel Müdürü Cihat Özbekli de uluslararası firmaların mücadele ettiği arenada hak ettikleri yeri almak istediklerini vurguladı

Özel koleksiyon

Çift Geyik Karaca, 100’üncü yılı için “Celebrating Turkey” adlı ilkbahar-yaz koleksiyonu hazırladı. Ayasofya’dan Galata Kulesi’ne Mevlana Müzesinden Kapadokya’ya kadar bir çok tarihi mekana ait detaylar, modernize edilmiş yorumlarıyla bu koleksiyonda yer aldı.

Haberin Devamı