Gazete Vatan Logo

10 bin euroluk Rus okulu

Antalya’da eğitime yatırım yapan Rus işadamı Bikkenev, 300 öğrencili 2 okulunu 10 milyon liralık harcamayla tek kampüste birleştirdi. Bikkenev, 1 öğrencinin kente en az 10 bin euro bıraktığını söyledi.

10 bin euroluk Rus okulu

Uçak krizi sonrası Rusya’daki Türk işadamları çeşitli sıkıntılarla karşılaşırken, Antalya’da eğitime yatırım yapan Rus işadamı işlerini daha da büyüttü. Kentte 2 ayrı Rus okulu bulunan işadamı Victor Bikkenev, Konyaaltı ilçesinde 6 bin metrekaresi kapalı 7 bin 500 metrekarelik alanda 10 milyon liralık yatırımla yeni bir kampüs inşa ederek okullarını birleştirdi.

16 yıl önce, Antalya’da yaşayan Rus vatandaşların çocuklarının Rusya Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim gördüğü Özel Rusya Uluslararası Okulu’nu açan işadamı Victor Bikkenev, 10 yıl önce de yüksekokul düzeyinde Antalya International College of Tourism’i kurmuştu. ’Eğitim turizmi’ ile Kazakistan ağırlıklı olmak üzere Rusya, Azerbaycan ve diğer eski Sovyet ülkeleriyle Hindistan, Pakistan, Nijerya, İran gibi ülkelerden öğrenciler, eğitim için Antalya’ya geliyor. İngilizce ve Rusça anadil, Almanca ve Türkçe yabancı dil eğitim alan öğrencilere, mezuniyette özel öğretim kurumu statüsünde diploma veriliyor.

300 öğrenci var

Mezunların Antalya ve dünyanın pek çok ülkesindeki 5 yıldızlı otellerde görev alabildiğini belirten Victor Bikkenev, 300’e yakın öğrenci bulunduğunu ve tamamının da yurt dışından geldiğini söyledi. Bir öğrencinin yıllık eğitim-öğretim dönemindeki minimum Antalya’ya bıraktığı paranın 10 bin euro olduğuna işaret eden Bikkenev, bunun adının ’eğitim turizmi’ olduğunu söyledi. Rusya krizinin yurtdışından gelen öğrenci talebini çok etkilemediğini de belirten Victor Bikkenev, “Bizim öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 15’i Rus. Yaşanan tatsız olaylar sonrasında giden birkaç öğrenci oldu. Ancak Rusya’dan da Türkiye’ye dönen Rus-Türk evli çiftler var. Rusya’da okuyan çocuklarını şimdi aynı hizmetleri burada bulabildikleri için bizim okulumuza getiriyorlar” dedi.

Haberin Devamı