Gazete Vatan Logo

1.6 milyar $’lık Akbank desteği

Akbank Genel Müdürü Binbaşgil, 1 ayda uluslararası piyasadan aldıkları finansmanı 1.6 milyar dolara çıkardıklarını belirterek “Ekonomiyi ve yatırımları kesintisiz desteklemeye devam” dedi.

1.6 milyar $’lık Akbank desteği

Akbank son 1 ayda uluslararası piyasalardan aldığı finansmanı 1.6 milyar dolara yükseltiyor. Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Sağlıklı bilançomuzla, ülkemize yurt dışından uzun vadeli döviz getirmeye, ülke ekonomisini ve yatırımları kesintisiz desteklemeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Binbaşgil, bankanın 2016’nın ilk yarısını değerlendirdiği açıklamasına, geçtiğimiz hafta yaşanan elim olaylardan dolayı duydukları üzüntüyü belirterek başladı. Binbaşgil, “Hepimize büyük geçmiş olsun. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü olumsuz etkileyecek benzeri olayların artık hiçbir zaman yaşanmamasını diliyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz bu süreçten sonunda güçlenerek çıkacak” dedi.

Binbaşgil, şöyle devam etti:

“Piyasalarda son 1 haftada yaşanan dalgalanmaya ve S&P’nin aceleci kararına rağmen, Dünya Bankası kuruluşu IFC ile yetkilendirme sözleşmesi imzaladığımız

250 milyon dolarlık finansmanla birlikte son 1 aydaki uzun vadeli borçlanmamızı toplamda 1.6 milyar dolara yükseltiyoruz. Gündemin bu denli yoğun olduğu bir dönemde bu kadar uzun vadeli finansmanları sorunsuz temin edebiliyoruz. Bu da, 15 Temmuz’da gerçekleşen girişim sonrası piyasalarda normalleşmenin sürdüğüne, Türkiye’deki yatırım ortamına olan uluslararası güvenin de 15 Temmuz öncesi seviyelere dönmeye başladığına işaret ediyor.”

Haberin Devamı

Kenetlenip başaralım

HAKAN Binbaşgil, “Türkiye’nin makroekonomik verileri şu an oldukça güçlü. Bankacılık sektörü sağlam. Gelişme potansiyeli yüksek. Türkiye kenetlendiğinde çok önemli başarılara imza atacak güçte” diye konuştu.

Net kârı 2.5 milyar TL

Uluslararası piyasalardaki hareketliliğin 2016’nın ilk yarısında devam ettiğini belirten Hakan Binbaşgil, “Global piyasalardaki belirsizliklere rağmen bankamız çok başarılı bir performans gösterdi. Bu dönemde aktiflerimizi yüzde 5.2 büyüterek 266 milyar TL’ye çıkarttık. Toplam kredilerimiz vasıtasıyla ekonomimize sağladığımız desteği 160 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 195 milyar TL’ye yükselttik. 2016’nın ilk yarısında 2 milyar 485 milyon TL net kâr elde ettik” dedi. Binbaşgil, Akbank’ın saygın finans dergisi Euromoney’den Haziran sonunda Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası ödülünü aldığını da hatırlattı.

Haberin Devamı