Gazete Vatan Logo

1.5 milyon hedefi için yeni projeler geliyor

Gayrimenkul sektörü, 2016 için 1.5 milyon konut satış hedefi koydu. Bu hedefe ulaşmak için 2015 yılında bekleyen projeler bu yıl hızla devreye alınacak. Anadolu şehirlerinde de yatırımlar artıyor.

1.5 milyon hedefi için yeni projeler geliyor

Geçtiğimiz yıl, 1 milyon 200 bin seviyesini yakalayarak yeni bir rekora imza atan konut satışlarında, 2016 için daha büyük hedefler koyuldu. 2015 yılını seçim ve jeopolitik gelişmeler nedeniyle durgun geçirmesine rağmen satış adedinde rekorla kapatan gayrimenkul sektöründe, 2016 yılı için 1.5 milyon adet seviyesi konuşulmaya başlandı. 2016’da hem siyasi istikrarın korunması hem de yatırımını erteleyenlerin harekete geçmesiyle sektörde önemli bir hareket bekleniyor. Durum böyle olunca 2015 yılında bekleyen projeler bu yıl raflardan teker teker inecek.

Öne çıkan bölgeler

2016 yılında, sektör temsilcileri birden fazla projenin lansmanını yapmaya hazırlanıyor. Büyük ölçekli karma projelerin yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri de bu yıl ağırlık kazanacak.

Milyar liralık yatırımlarla her kesime yönelik yeni projeler devreye alınacak. İstanbul’da 2016’da öne çıkacak bölgeler arasında Kağıthane, Çekmeköy, Kartal, Sancaktepe Başakşehir, Halkalı ve Fikirtepe yer alıyor.

Anadolu da hedefte

2016 yılında, sektör temsilcileri Anadolu’ya açılmanın planlarını da yapıyor. İstanbul’da arsa bulmanın zorlaşması ve mevcut arsalarda yaşanan imar problemleri, firmaları Anadolu’ya yönlendiriyor. İstanbul’a yakın bölgelerden Gebze’nin adı bu yıl sıkça duyulacak. Özellikle Körfez Geçiş Köprüsü’nün tamamlanacak olması, çevresindeki illerde büyük potansiyel yaratacak. Gebze, Kocaeli, Bursa, Balıkesir bu potansiyelden önemli pay alacak. Öte yandan Ankara, İzmir gibi Türkiye’nin büyük kentlerinin yanı sıra Denizli, Gaziantep, Kayseri ve Konya gibi şehirlerde de yatarımlar hız kazanacak.

Haberin Devamı

2016’da tüketicinin alım kararını etkileyen en önemli unsur faiz oranları olacak. Şu anda yüksek seyreden faiz oranlarını kendi bünyelerinde düşüren konut üreticileri, bu şekilde talebi canlandıracak.

DUMANKAYA

Gebze ve Fikirtepe’nin çalışmaları sürüyor

DUMANKAYA İnşaat, 2016’da Fikirtepe projesini görücüye çıkaracak. Gebze’deki proje de 2016’nın son çeyreğinde tanıtılacak. Her iki projenin de çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Gebze’de 142 dönüm arazi üzerinde 1 milyar TL’lik bir yatırımla 3 bin 500 konuttan oluşacak bölgenin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz. Çayırova’da Yapı Kredi’nin teknoloji üssünün karşısında yer alan arazi, 3. Köprü yolunda yer aldığı için ulaşım açısından da avantaja sahip. Proje için şu anda pazar araştırmaları yapılıyor. Son hazırlıkların ardından bu yıl içinde satışa çıkmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

EGE YAPI

4 proje hazırlıyor

EGE YAPI, Batışehir projesinin ardından bu yıl içerisinde 4 farklı proje hayata geçirmeyi hedefliyor. Bunlardan ilki Kağıthane’de karma kullanımlı konut projesi olacak. Konut, rezidans, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak. Bir diğer proje de Yedikule projesi olacak. Bu projede turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak. EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Anadolu ve Avrupa yakasında toplam dört farklı bölgede arazi geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Çekmeköy’de yer alan müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanları ağırlıklı projemiz olacak. Casper ile geliştireceğimiz bu projeyi 2016 yılının ilk çeyreğinde satışa sunmayı hedefliyoruz. Ataşehir ve Sarıyer’de kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SUR YAPI

Dev yatırımların yılı

2016’NIN Sur Yapı için yatırım ve lansman yılı olacağını belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Nisan 2016’ya kadar toplamda 2.2 milyar liralık projede 1.844 konut ve ofis projesinin hem satış, lansmanına hem de inşa sürecine başlamayı planlıyoruz. İkisi Sancaktepe’de olmak üzere Topkapı, Koşuyolu, Ümraniye ve Sultanbeyli’de 6 yeni projeye başlayacağız. Bunun yanı sıra Beykoz’da, Ataşehir’de, Gaziosmanpaşa’da ve Ümraniye’de dört adet kentsel dönüşüm projesinin çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

ARTAŞ GROUP

Seriye iki halka daha

ARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2016 yılının 2015’e kıyasla çok daha hareketli bir yıl olacağını söyledi. Aktif şekilde faaliyet gösterdikleri inşaat, turizm ve perakende sektörlerindeki yatırımlarına 2016 yılında da devam edeceklerini anlatan Çetinsaya, “Yıl içinde Avrupa Konutları Başakşehir projemiz ile Avrupa Konutları Atakent 4 projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

TEKNİK YAPI

Anadolu’ya açılacak

HALKALI’DA Metropark ve Fikirtepe’de Concord İstanbul projelerindeki satışlarını sürdürdüklerini ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Yılın ilk çeyreğinde 1.500 daireden oluşan Denizli ve 830 daireden oluşan Fikirtepe 3. Ada projelerini satışa sunacağız. Ayrıca Kadıköy’deki Suadiye Sahil projesi ile Bağdat Caddesi’ndeki 5 ayrı butik projenin satışlarına da hazırlık yapıyoruz” dedi.

YDA GROUP

Ankara hedefi

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, “Söğütözü’nde 336 konut ve ofisten oluşan karma kullanımlı projemiz ve A Plus ofis ve cadde mağazalarından oluşan Tower projemiz olacak. Batıkent’te 4 bin 500 konut ve 40 bin metrekare AVM’den oluşan projemizle, Çayyolu Alacaatlı mevkiinde 493 konutlu projemiz olacak” dedi.

DAP YAPI

1.8 milyar lira yatırım

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016 yılına iddialı girdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Eylül ayında Emlak Konut’un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu’nun tam karşısında konumlanan arsada muhteşem bir proje geliştireceğiz. Kartal’da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz’da çok özel bir projemiz daha olacak. Bu projeler için 1.8 milyar liralık bir yatırım planlıyoruz.”

DKY İNŞAAT

Dönüşüm gündemde

KENTSEL dönüşüm projelerini 2016 yılında inşa etmeye başlayacaklarını belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Sultanbeyli’nin en işlek noktası Fatih Caddesi üzerinde cadde mağazaları, konut ve ofislerin yer alacağı karma bir projemiz olacak. Çeliktepe’de Büyükdere Caddesi’ne 300 metre mesafede yeni bir konut projesi inşa edeceğiz. İstanbul’un en hızlı gelişen bölgesi Kartal’da yer alan adalar manzaralı aile konsepti ile yapacağımız ‘DKY Ada’ ile Sahil yolu üzerinde Marmara Denizi ve Adalar manzaralı ‘DKY Sahil’ projelerimiz ve Kadıköy bölgesinde Bağdat Caddesi çevresinde yapacağımız 3 ayrı DKY Cadde projemiz ile 2016 yılına güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz” diye konuştu.