Gazete Vatan Logo

'Utanç verici'

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Twitter erişiminin engellenmesini ’Türkiye’nin karartılması projesi’ olarak yorumladı.

Seçim çalışmaları kapsamında CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile birlikte Mersin’in Silifke İlçesi’ne gelen CHP’li Emine Ülker Tarhan, partisinin ilçe binasında CHP’ye katılanlara rozetlerini taktı. Daha sonra çilek tarlasından çalışan işçileri ziyaret ederek onların sorunlarını dinleyip hatıra fotoğrafı da çektiren Tarhan, gazetecilerin Twitter erişiminin engellenmesine yönelik olarak sorduğu soruya, şöyle yanıtladı;

"Ülkemizin dünyayla bütün bağlantılarını kesmek için twetterin kapatılması, Facebook da neyin nesiymiş, dış dünyanın tepkisi benim için önemli değil söylemleri bir tür karartma geceleri yaşatmak adına yapılıyor diye düşünüyorum. Ama bunda başarılı olmalarına imkan yok. Çünkü uluslararası anlaşmalar var. Birincisi, bir tür çılgınlığa işaret ediyor, bir kontrol eksikliğine işaret ediyor. Ben yönetim sorunu yaşadığını düşünüyorum iktidarın. Başbakanın Türk Tabipler Birliği’nin geçen haftaki önerisi doğrultusunda yeniden bir değerlendirmeye tabi tutulması gerektiğini düşünüyorum."

Eski Bakanlar hakkındaki fezlekeler konusundaki soruya da yanıt veren Tarhan, yolsuzlukların örtülmesi projesinin son halkası olduğunu belirterek, "Benim parlamentoya güvenim çok derin bir şekilde sarsıldı. Yanılmıyorsam 250 milletvekilinin hiç bilmedikleri, hiç okunmamış, kanıtları hangi sevk maddesine bağlı olduğu bilinmeyen, suç isnatları konusunda bu kadar kesin ve peşin hükümle el kaldırmaları, ret etmeleri bence olağanüstü bir şey. Parlamento tarihi adına utanç verici olduğunu düşünüyorum. Yolsuzlukların örtülmesi projesinde yargı nasıl kullanıldıysa mecliste kullanılmıştır" diye konuştu.

Haberin Devamı