Gazete Vatan Logo

'Uçak bulundu' dediler ama...

Hint Okyanusu'nda uydu tarafından belirlenen parçalara henüz ulaşılamadı.

'Uçak bulundu' dediler ama...

Avustralya'nın Hint Okyanusu'ndan alınan uydu görüntülerinde 13 gün önce kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağına ait olduğu sanılan parçalar belirlendiğini açıklamasının ardından, arama çalışmaları Güney Koridoru'nda yoğunlaştırıldı.




ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Malezya Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakan Vekili Hişamuddin Hüseyin, düzenlediği basın toplantısında, 25 uçak, 18 gemi ve 6 helikopterin Hint Okyanusu'na gönderileceğini, 4 uçağın ise Kuzey Koridoru'nda arama çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

"FAZLA UMUDA KAPILMAYIN"

Uçağa ait olduğu ileri sürülen parçaların bulunması için her tür çabanın gösterileceğine işaret eden Hişamuddin, söz konusu parçaların ne olduğunun henüz belirlenemediğine dikkati çekerek fazla umuda kapılınmaması uyarısında bulundu.

Avustralya Savunma Bakanı David Johnston da silahlı kuvvetlerin 227 yolcusu ve 12 mürettebat üyesi ile kayıp olan uçağı bulmak için ellerinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

"DÜNYANIN EN ISSIZ BÖLGELERİNDEN BİRİ"

Johnston, şunları belirtti:

"Uydu aracılığıyla Avustralya'nın batı sahillerinin 2 bin 500 kilometre güneybatısında bulduğumuz parçaların ne olduğunu belirlemek, son derece karmaşık lojistik bir operasyon gerektiriyor. Parçaların bulunduğu yer, dünyanın en ıssız bölgelerinden biri."



Uydu tarafından görülen 2 parçayı aramak üzere bölgeye ulaşan Avustralya Hava Kuvvetlerine ait P3 uçağından ise olumsuz hava koşulları nedeniyle parçalara henüz ulaşılamadığı bilgisi geldi.



Malezya Havayollarına ait Boeing 777 yolcu uçağı, 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan kalktıktan kısa bir süre sonra kaybolmuş, uçağın bulunması için 26 ülkenin katkısıyla düzenlenen arama çalışmalarından hiçbir sonuç çıkmamıştı.

Haberin Devamı