Gazete Vatan Logo

‘Trafik kazasında bile ceza veriliyor!’

TBMM Genel Kurulu’nda, BDP’nin, Uludere’de meydana gelen hava harekatı olayının araştırılmasını içeren grup önerisi kabul edilmedi. BDP, TBMM Danışma Kurulu’nda uzlaşma sağlanamaması üzerine önerisini Genel Kurul’a taşıdı. Öneri üzerinde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Böylesine vahim bir olayın geldiği nokta bu mu olmalıydı?” diye sordu. Kaplan, şunları söyledi: “Bize, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde Roboski katliamının asla unutulmayacağını söyleyen Başbakan, şimdi ne söyleyecek? Genelkurmay Başkanlığı’nın ışıklı koridorlarında adalet kaybediliyor. Bu Meclis’in en büyük ayıbıdır. Takipsizlik kararında ‘TBMM’nin aldığı karar...’ diyor. Savaş tezkeresine imza atan, ona oy verenlerin hepsi bu kararın sorumlusudur. Kazaysa beyler, trafik kazasında bile kusurlu olana ceza verilmiyor mu?”

‘Bir şey gizlemedik’

Öneri aleyhinde konuşan AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, olayla ilgili olarak TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde alt komisyon kurulduğunu, olay yerine giderek ailelerle ve yetkililerle görüştüğünü, ayrıca ilgili kurum ve kişileri dinlediklerini anlattı. Hazırlanan raporda “kasta dair belgeye rastlamadıklarını” ifade ettiklerini hatırlatan Şener, “Bir şeyi gizlemedik. Yapılacak başka bir şey olmadığına karar verdik” dedi.

‘Tanıklar dinlenmedi’

CHP’li Levent Gök, “Bu rapor, Genelkurmay ve iktidarın karanlık odalarında yazıldı ve önlerine konuldu” dedi. Tanık dinleme taleplerinin reddedildiğini, her kararın oybirliğiyle alınmadığını anlatan Gök, hem İnsan Hakları Komisyonu hem de İçişleri Bakanlığı’nın olayı kapattığını, Diyarbakır mahkemesinin görevsizlik kararı verdiğini, Askeri Savcılığı’nın ise “askeri yetkililer görevlerini yerine getirirken kaçınılmaz hataya düştüler” dediğini anlattı. Gök, “İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bugün devlet aklı çökmüştür” dedi.

Haberin Devamı