Gazete Vatan Logo

‘Terör örgütleri ateşkesin dışında’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yürürlüğe girecek olan ateşkes ile ilgili açıklamalarda bulundu.

‘Terör örgütleri ateşkesin dışında’

Erdoğan, “Taraflar kontrollerindeki bölgeleri genişletmeyecek. Terör örgütleri kapsam dışında tutulacak” dedi. Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi ile basın toplantısı düzenleyen Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

FETÖ, PKK, YPG, DHKP-C ve DEAŞ gibi katil sürülerinin bizim nazarımızda hiçbir farkı yoktur. Bunlarla mücadeleyi hem yurt içinde hem yurt dışında kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Cinayetlerin, dökülen masum kanlarının hesabını hukuk içinde mutlaka soracağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar terör örgütlerinin ele başlarının, militanlarının peşlerini asla bırakmayacağız. Çünkü hain her yerde haindir, terörist her yerde teröristtir. FETÖ faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehdittir.

Ateşkes için teşekkür etti...

Suriye’de çatışmaların durması için yoğun çaba sarf ettik. Suriye genelinde bu gece ateşkes ilan ediliyor. Taraflar, hava bombardımanı dahil silahlı saldırıları durdurmayı, kontrolleri altındaki bölgeleri birbirleri aleyhine genişletmemeyi taahhüt etti. BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen gruplar, tabii ki bu ateşkesin dışında. Türkiye, vatandaşlarının can güvenliğini tamamen garanti altına alana kadar DEAŞ başta olmak üzere, mücadelesine aynı kararlılıkla devam edecek. Buradan taviz vermemiz söz konusu değil. Tüm hususları Rusya lideri Putin’le samimiyetle ele aldık. Başta kıymetli dostum Putin olmak üzere ateşkes sürecine destek veren tüm kesimlere teşekkür ediyorum. Biz Türkiye olarak Suriye’nin ve bölgemizin barışı, huzuru, istikrarı için elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. Ateşkesin Suriyeli kardeşlerimizin için, daha ileri gidiyorum tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Haberin Devamı