Gazete Vatan Logo

"Tecavüze uğradım" dedi ama...

4 çocuk annesi kadın ailesinin kendisi için üzülmesini istediği için tecavüze uğradığı yalanını uydurdu. Yalan söylediğini itiraf eden kadın hapse atıldı.

İngiltere'de yaşanan olayda 29 yaşındaki Lisa-Jayne Samuels, 2012 yılının Ekim ayında bir adamı içkisine ilaç atmak ve kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçladı. Terry Brown ismindeki adam, 1 yıldan uzun süre tecavüz şüphelisi olarak yargılandı. Samuels'ın mahkemede tecavüz olayının yalan olduğunu itiraf ettiği süreye kadar, Brown birkaç kişi tarafından saldırıya uğradı. Bu süre zarfında Brown'ın hamile partneri bebeğini düşürdü.

Tecavüz yalanı kendi avukatı tarafından bile "iğrenç" olarak nitelenen Samuels'ın Ekim 2012'de evsiz olduğu ve uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtildi. Mahkemede Samuels'ın annesinin kendisi için üzgün hissetmesi ve bu olayın ikilinin arasındaki ilişkiyi düzeltmesini umduğu ifade edildi. Tecavüz yalanını uyduran Samuels, gece 1'de polisi arayıp saldırıya uğradığını söyleyip polise robot resim çizdirdi. Olayın devamında tutuklanan Brown, Samuels'ın hikayesindeki tutarsızlıklar nedeniyle serbest bırakıldı.

Samuels 6 Aralık 2013'te tecavüz yalanını uydurduğunu itiraf etti. Yargıç, tecavüzün en ciddi suçlardan biri olduğunu belirterek masum bir kişiye attığı suçun ciddiyetinin altını çizdi. Samuels 20 ay hapis cezası aldı.

Haberin Devamı