Gazete Vatan Logo

‘Taban desteğini çeker’ uyarısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, il başkanlarını atama yetkisinin MKYK’ya verilmesiyle ilgili “Oy birliğiyle alındı” dedi

‘Taban desteğini çeker’ uyarısı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan’ın il başkanlarını atama yetkisinin MKYK’ya devredilmesi konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Şahin dün NTV’de katıldığı programda şunları söyledi:

‘Huzursuzluk yok’

“Milletvekili arkadaşlarımızın yoğunlukta olduğu bir MKYK’ya sahibiz. Özellikle milletvekili arkadaşlarımız, kendi illeriyle de ilgili bu tür görevden almalar konusunda bilgi sahibi olmakta zorlandıklarını ifade ediyorlardı. Yani, ‘Teşkilat başkanlığı bu işleri yapıyor dolayısıyla biz kendi ilimizle ilgili bir rahatsızlık varsa bunun ortadan kaldırılması konusunda daha sonradan farklı yollarla bilgi sahibi oluyoruz. Bu yetki bize aitti bu yetkiyi biz tekrar alalım. Rahatsızlık varsa biz tartışalım. Görevden alınacaksa biz karar verelim. Atama yapılacaksa biz yapalım’ dediler. Bana göre haklı bir gerekçeydi. Ben de destekledim bu talebi. Başbakanımız da böyle bir konu geldiğinde tabii dedi. Oy çokluğuyla değil oy birliğiyle böyle bir karar alındı. Bana göre rutin bir iştir. Rutin bir işlem. Oy çokluğuyla değil oy birliğiyle karar alındı. Partimizde huzursuzluk yok. Tartışma izlenimi verirsek taban desteği çeker. 7 Haziran’da bunun için oy düştü. Kendi ayağımıza kurşun sıkacak şekilde hareket etmemiz beklenemez. Gündemimizde ne kongre ne seçim var.”

Haberin Devamı

‘Allah, İslam ibaresi olmayacak’

Laiklik tartışmalarına da değinen Şahin, anayasada “Allah”, “İslam” gibi vurguların olup olmayacağına dair soruya, “Bu ibareler olmayacaktır. Toplumsal uzlaşma ile hazırlanmalı, toplumun tamamına hitap edecek şekilde hazırlanmalı. Bu hassasiyet ile hazırlayacağız. Bazı tabirlere anayasada ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz” karşılığını verdi.