Gazete Vatan Logo

‘Ortak yönleri ön plana çıkaracağız’

Ramazan Bayramı’nı baba ocağında geçiren Başbakan Yıldırım, anne ve babasının mezarlarını ziyaret etti. Evinin bahçesinde odun kıran bir köylüyle sohbet eden Başbakan Yıldırım, vatandaştan baltayı alarak odun kırdı.

‘Ortak yönleri ön plana çıkaracağız’

Ramazan Bayramı’nı memleketi Erzincan’da kutlayan Başbakan Binali Yıldırım, bayram namazını Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyünde köy sakinleri ve komşularıyla kıldı. Cemaatle bayramlaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, bayramların kardeşliğin, birlik ve beraberliğin doruğa ulaştığı günler olduğunu ifade etti. Yıldırım, “İnşallah bu bayram da ülkemizin, milletimizin birliğine, dirliğine, beraberliğine, tüm İslam aleminin kardeşliğine vesile olur. Ülkemizin birliği, beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için hayatını ortaya koyan, sınırda, dağlarda, bayırlarda ülkenin güvenliği için mücadele eden bütün güvenlik güçlerimize şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin duası onlarla beraber” diye konuştu.

Vatanın her köşesinde ay yıldızlı bayrağı dalgalandıracak, birlik ve beraberliği sağlamlaştıracak her türlü çalışmayı birlikte yapmak gerektiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: Türkiye’nin hepimizin arzu ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmasını, daha çok çalışarak, birliği, kardeşliği daha da sağlamlaştırarak, farklılıkları değil, ortak yönleri ön plana çıkararak, farklılıkları zenginlik olarak görüp o şekilde hareket ederek sağlayacağız.

Haberin Devamı