Gazete Vatan Logo

'Oğlum da onları vuracak!'

Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düşen askerlerimiz törenlerle toprağa verildi...

'Oğlum da onları vuracak!'

SAMSUN

Samsun’a getirilen 21 yaşındaki şehit Piyade Er Umut Bulut’un Türk bayrağına sarılı cenazesi yürekleri dağladı.

Eşi Özlem Bulut, “Teröristler bizi izliyor biliyorum. Bizi yıkamadılar. Ağlamayacağım. Onlar benim Umut’umu nasıl alnından tek kurşunla vurduysalar oğlum da onları vuracak dedi.

Hakkari Dağlıca’da şehit düşen 8 askerden biri olan Umut Bulut’un cenazesi bugün Hava Kuvvetlerine ait uçakla Samsun’a getirildi. Havaalanında Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz, CHP Samsun milletvekilleri Haluk Koç, İhsan Kalkavan, protokol üyeleri hazır bulundu. Anne Gülbahar (55) ve baba Mustafa Bulut (58) gözyaşlarına boğularak sinir krizi geçirdi.



9 AYLIK SELÇUK BABASINI TÜRK BAYRAĞI İLE UĞURLADI

Sırtına Türk bayrağı asılan şehidin 9 aylık bebeği Selçuk Bulut da kadın astsubayın kucağında olan bitenden habersiz etrafı izledi. Askere gitmeden 2 ay önce kaçırarak evlendiği eşi Özlem Bulut ise şehidin askeri künyesini boynuna asarak, havaalanında teröristlere lanet okudu. Özlem Bulut, “Teröristler bizi izliyor biliyorum. Bizi yıkamadılar, yıkamayacaklar. Onlar benim Umut’umu nasıl alnından tek kurşunla vurduysalar oğlum da onları vuracak. Babasının intikamını alacak. Ağlamıyorum. Umut’uma söz verdim. Ağlamayacağım. Umut'um oğluna doyamadı. Doğumunda bile yanında yoktuö dedi.

Askeri uçaktan indirilerek askerlerin omzuna alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naşı daha sonra cenaze aracına konularak Askeri Hastane morguna kaldırıldı.

Oğlum da onları vuracak

6 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜ İDİ

6 kardeşin en küçüğü olan ve su bayisinde kurye olarak çalışan şehit Umut Bulut, Büyük Cami’de yapılacak törenin ardından ikindi namazından sonra Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

KONYA- ŞEHİT ANNESİ, ’BEN DE TAŞIYACAĞIM KUZUMU’ DİYEREK OĞLUNUN TABUTUNU TAŞIDI

HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit olan 8 askerden 21 yaşındaki Piyade Ulaştırma Er Samet Bütün, memleketi Konya’da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Bütün’ün babası Şevket Bütün, oğluyla en son telefonla görüştüklerinde izine gelmeyeceğini söylediğini hatırlatarak,” ’İnşallah temelli gelirim’ dedi. Belki sezinledi, bize söylemedi. ’Burası iyi, bir sıkıntı yok’ diyordu. Belki bizi üzülmesin diye öyle söyledi. Ama temelli gelirim derken, cenazesi geldi” dedi. Törende şehit annesi Fadime Bütün de, ’Ben de taşıyacağım kuzumu” diyerek oğlunun tabutunun taşınmasına yardım etti.

Tekirdağ 8’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda vatani görevini yapan 8 aylık asker olan, Piyade Ulaştırma Er Samet Bütün’ün yaklaşık 3 hafta önce birliğiyle birlikte Hakkari’ye gittiği belirtildi. Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü 2’nci sınıf öğrenci olan Bütün’ün, askerliğini tamamlamak üzere okulun bıraktığı ve dönüşte de alt sınıftaki dersleri için sınava girip mezun olmayı planladığı öğrenildi.

BABASINA TEMELLİ GELİRİM DEDİ, CENAZESİ GELDİ

Acılı baba Şevket Bütün, şehit oğlu Samet Bütün ile en son pazar günü telefonla konuştuğunu belirterek, şunları söyledi:

”Vatan sağ olsun, bayrak sağ olsun. Bu ilk değil, inşallah son olur. Oğlumla en son pazar günü telefonla görüştük. İyi olduğunu söylemişti. İyiliği buymuş. Okulunu dondurup askere gitti. Askerliğini biran önce tamamlamak istiyordu. İzne gelmeyecek misin? diye sorduğumda, ”Ben izin falan düşünmüyorum. İnşallah temelli gelirim’ dedi. Belki sezinledi, bize söylemedi. ’Burası iyi bir sıkıntı yok’ diyordu. Belki bizi üzülmesin diye öyle söyledi. Ama temelli gelirim derken, cenazesi geldi.”

Oğlunun şehit düştüğünü, televizyonda haberlerden öğrendiğini ifade eden Bütün, ”Arkadaşlarım oğlumun şehit olduğunu duymuş ama bana söylememişler. Ama ben televizyondan öğrendim. 10 dakika sonrada Garnizon Komutanlığı’ndan komutanlar gelip, haber verdi. Herkes üzerine düşen görevi yaptı. Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ziyaret edip, başsağlığı diledi, acımızı paylaştı” dedi.

”SIKILIYORUM, DUVARLAR ÜSTÜMÜ ÜSTÜME GELİYOR”

Manisa Salihli’deki ev arkadaşı Mert Kurt ise şehit Samet Bütün ile yaklaşık 10 gün önce telefonla görüştüğünü belirtti. Samet Bütün’ün sıkıldığını söylediğini ifade eden Kurt, ”Teröristler çıkıyor mu? diye sorduğumda. Samet, ”Kaçıyorlar. Ceylan gibi sekiyorlar” dedi. Sıkıldığını da söyleyerek, ”Sıkılıyorum Mert, duvarlar üstüme üstüme geliyor” dedi. Ardından telefonu kapatmak zorunda olduğunu belirtip, telefon görüşmemiz sona erdi” dedi.

Şehit Er Samet Bütün’ün cenaze ilk olarak baba evine getirildi. Askerlerin omuzlarında alınıp, evin bahçesine götürüldü. Burada annesi Fadime, babası Şevket, ağabeyleri Emre ve Feyzi Bütün ile yakınları şehit Bütün ile son kez vedalaştı. Dua ve gözyaşlarının ardından şehit Bütün’ün cenazesi ambulansa alındı. Bu sırada cenazeye dokunmak isteyenlerin olması nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı.

Şehit Bütün’ün cenazesi daha sonra dini ve askeri törenin yapılacağı Mürşitpınar Camii’ne getirildi. Askeri törenin ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit Bütün’ün cenazesi askerlerin omuzunda top aracına alındı.

’GÜLE GÜLE GİT KUZUM’

Bu sırada güçlükle ayakta durabilen anne Fadime Bütün, ”Analık hakkım helal olsun kuzum. Güle güle git kuzum. Ben de taşıyacağım kuzumu” diyerek, askerlerin arasında oğlunun tabutunu omuzuna almaya çalıştı. Daha sonra Bütün ailesi gözyaşları içinde top aracının kenarına durarak, mezarlığa kadar gitti. Yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanan Şehit Bütün’ün cenazesi Garnizon Şehitliği’nde defnedildi.

Cenaze törenine Konya Valisi Aydın Nezin Doğan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, askeri erkan katıldı.

MERSİN: ŞEHİT ONBAŞI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

HAKKARİ’nin Irak sınırındaki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda terhisine bir ay kala şehit olan Onbaşı İsa Sayın’ın cenazesi Mersin’de toprağa verildi.

Muşlu olan 22 yaşındaki bekar İsa Sayın’ın cenazesi Van’da düzenlenen törenin ardından Mersin’e getirildi. Sayın’ın cenazesi bir süre Mersin Devlet Hastanesi’nde bekletildikten sonra, ailesinin yaşadığı Mevlana Mahallesi’ndeki baba evine son kez getirildi. Cenazenin evin önüne getirilmesiyle aile fertleri ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının helallik almasının ardından şehit, Muğdat Camii’ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene şehidin babası Mehmet Ali Sayın, annesi Emine Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, aile fertleri, yakınları ile Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezer Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin İmren, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Macit Özcan ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Cenaze töreninde 6 çocuk annesi Emine Sayın, dedesi Hacı İbrahim Sayın, inşaat işçisi baba Mehmet Ali Sayın ve kardeşi Yusuf Sayın güçlükle ayakta durdu.

KADIN MİLLETVEKİLİ DE SAF TUTTU

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen ve Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezer Bostancı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hayrettin İmren, şehidin babası Mehmet Ali Sayın ve dedesi Hacı İbrahim Sayın ile yakından ilgilendi. Tümgeneral Sezer Bostancı, günün birlik günü olduğunu söyledi. AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten, dede Sayın’ın elini öperek teselli etmeye çalıştı.

Terhisine 1 ay kaldığı belirtilen şehidin cenazesi, Muğdat Camii’nde ikindi vakti kılınırken, Milletvekili Çiğdem Ökten de protokol üyeleri ile birlikte saf tuttu. Zaman zaman duygusal anlar yaşayan Ökten, şehidin dedesi Hacı İbrahim Sayın’ın yanından bir an olsun ayrılmadı.

Kılınan cenaze namazının ardından İsa Sayın’ın cenazesi götürüldüğü Güneykent Yalınayak Mezarlığı’nda toprağa verildi.

KONYA: ŞEHİT ASTSUBAY, TABUTUN ÜZERİNDE DAMATLIĞIYLA UĞURLANDI

HAKKARİ’nin Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu’na PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 8 askerden 26 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, memleketi Konya’nın Ilgın İlçesi’nde 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Havva Şenyurt ile nişanlı olan ve 30 Haziran- 1 Temmuz tarihlerinde yapacağı düğünün davetiyeleri dağıtılan şehit Gümüş, son yolculuğunda tabutun üzerinde damatlığı ve kullandığı asker kepiyle uğurlandı.

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş’ün cenazesi ilk olarak ambulansla Ilgın Devlet Hastanesi morguna getirildi. Sandalye üzerinde oturan şehit annesi Hürriyet Gümüş, "Oğlum geliyor. Kara Alim geliyor. Oğlumu ayakta karşılayacağım" diyerek ayağa kalktı. Bu sırada ağabeyinin asker kepini başına takan 11 yaşındaki Ahmet Gümüş de asker selamı vererek cenazeyi karşıladı.

NİŞANLISININ DAMATLIK ŞALIYLA, ŞEHİT CENAZESİNİ KARŞILADI

Şehit Gümüş’ün damatlığın üzerine omuzuna takmayı planladığı kırmızı şalı, kendi omuzuna takıp gözyaşları içinde cenazeyi karşılamaya gelen nişanlısı Havva Şenyurt, "Sen benimdin. Sen benimdin" diyerek ağıt yaktı.

Şehit Gümüş’ün cenazesi daha sonra baba evine getirildi. Burada şehit Gümüş’ün tabutunun üzerine damatlığı ve kullandığı asker kepi kondu. Ailesi ve nişanlısı tabuta sarılırken, yakınları da ’Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı attı. Duanın ardından şehit Gümüş’ün cenazesi, dini ve askeri törenin yapılacağı Çukur Camii’ne getirildi. Cenaze namazının ardından yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanan şehit Ali Gümüş, Garnizon Şehitliği Mezarlığı’na defnedildi.

Havva Şenyurt, şehit nişanlısının fotoğrafını göğsüne bastırıp bir olsun elinden bırakmadı.

Cenaze törenine Konya Valisi Aydın Nezin Doğan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, askeri erkan katıldı.

DÜĞÜN İÇİN GELECEĞİ GÜN ŞEHİT OLDU

Şehit Ali Gümüş’ün dayısı Süleyman Yetkin, yeğeni ile son olarak baskın öncesi saat 02.00 sıralarında görüştüğünü ve o günün sabahı yılık izine ayrılıp, düğün için Konya’ya geleceğini söyledi.

Cep telefonuyla aradığı yeğeni ile düğün hazırlıklarıyla ilgili konuştuklarını dile getiren Süleyman Yetkin, şunları söyledi:

"Yeğenimle bir arkadaş gibiydik. Gece saat 02.00 sıralarında cep telefonundan aramıştım. 1 Temmuz tarihinde düğün yapacaktı. Bunun için çok heyecanlıydı ve biz de düğün hazırlıklarından bahsettik. Bana, davetiyelerin hepsini dağıtıp, dağıtmadığımı sordu. Ben de davetiye dağıtımını konuştuğumuz gün itibariyle bitirdiğimi söyledim. Zamanın geçmediğini ve sabah Konya’ya geleceği için uyku tutmadığını söylemişti.”

’GELEMEZSEM SİZ DÜĞÜNÜMÜ YAPIN’

Yeğeni şehit Ali Gümüş’ün bir aksilik olup ta düğüne, gelemez ise düğünü yapılmasını istediğini belirten Yetkin, "Hatta bana, bir aksilik olur da, gelemezsem bile, siz düğünümü yapın, ben internet kanalıyla düğüne katılırım. Daha sonra gelirim demişti. Yaptığımız görüşmenin ardından telefonu kapattım" dedi.

ŞEHİT OLDUĞU HABERİNİ ALDIM

Şehit yeğeni Ali Gümüş’ün doğudaki geçici görevini bitirip düğün için sabah saatlerinde uçakla Konya’ya geleceğini ifade eden Süleyman Yetkin, şunları söyledi:

"Yeğenim Tekirdağ’da görev yapıyordu. Geçici görev ile Hakkari’ye gitmişti. Genellikle yaz dönemleri havalar iyi olduğu için Hakkari’ye giderdi. Şehit olduğu gün ise doğu görevi tamamlanacaktı. Sabaha karşı 05.00 sıralarında içime bir his doğdu ve cep telefonundan tekrar aradım. Telefona komutanı çıktı. Ali’nin Diyarbakır’a gittiğini cep telefonunu ise birlikte unuttuğunu söyledi. Geri planda gürültüler geliyordu. Ama ben bu cevaba inanmadım. Bu kez yanında görev yapan ve daha önceden tanığım Konyalı er Samet Bütün’ü aradım. O telefona çıktı ve ’Dayı başımız sağ olsun’ dedi. Telefon konuşması hemen kesildi. Yeğenimin şehit olduğunu hiç kimseye söyleyemedim. Sabah saatlerinde de hem yeğenimin hem de o telefon konuşmasını yaptığım Samet Bütün’ün şehit olduğu haberleri ulaştı" diye konuştu.

NİKAH ŞEKERLERİNİ DE DAĞITACAKTI

Görev yaptığı yerdeki arkadaşlarının ve Samet Bütün’ün de izin alarak yeğeninin düğününe katılacaklarını ifade eden Süleyman Yetkin, "Düğün davetiyelerini ben dağıtmıştım. Nikah şekerleri de hazırdı. Yeğenimin nikah şekerlerini de dağıtacağım" dedi.

Haberin Devamı