Gazete Vatan Logo

'O'nun için davaya gidenlere saldırı!

'O'nun için davaya gidenlere saldırı!

Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri'deki davası için İstanbul'dan yola çıkanlar molada Bursaspor taraftarlarının saldırısına uğradı.

Gezi Direnişi sırasında 2 Haziran'da Eskişehir'de polislerin de aralarında bulunduğu eli sopalı bir grup tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail'in ölümüyle ilgili dava pazartesi (bugün) Kayseri'de başlıyor.



Dava öncesinde Cumhuriyet'ten Mehmet Ali Solak'a konuşan Ali İsmail'in ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, Ali'nin ölümünde soruşturmada bir ilerleme olmadığını, kamera kayıtlarının silindiğini belirtti.


3 POLiS SERBEST

Korkmaz, "Görüntülerde yer alan 3 polis hâlâ serbest ve görevlerine devam ediyor, bellerinde silah taşıyor. Bunun hiçbir hukuki yanı yok. Dava Eskişehir'in güvenli olmadığı gerekçesiyle Kayseri'ye taşındı. Oysa ki Eskişehir, Şerzan Kurt, Uğur Kaymaz gibi toplumsal önem arz eden ve muhatabının emniyet birimlerinin olduğu davaların güvenlik sebebiyle taşındığı bir şehirdir. Davanın Kayseri'ye taşınması yetmedi, yargılamayı 4 farklı kente parçaladılar. Bu dava sadece Korkmaz ailesinin davası değildir. Bu dava artık özgürlük isteyen herkesin davasıdır. Davamıza sahip çıkmak zorundayız" dedi. Soruşturma sürecinde yaşanan hukuksuzluklar nedeniyle davanın sonucundan da endişe ettiklerini belirten Gürkan Korkmaz, "Bu davanın işleyişi, adaletin nasıl işlediğinin de bir göstergesi. Bu davada yaralanan adalet duygusu ile birlikte adil bir sonucun çıkmaması durumunda insanlarımızda adalete olan güven duygusu da yok olacağı kanaatindeyim. Bunun bu şekilde sonuçlanmaması için Türkiye'nin dört bir yanından gelen avukatlar ve yurttaşlar var" diye konuştu.


OTOBÜSLER KALKTI

Ali İsmail davasını takip edebilmek için Türkiye'nin dört bir yanından otobüsler kaldırıldı ancak Kayseri Valiliği tüm gösterileri yasakladı.

Haberin Devamı