Gazete Vatan Logo

‘O benim, bütün milletin Arslan’ı!’

Otomobilinde eşi ve kızıyla uğradığı kalleş saldırıda şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ı, aynı saldırıda kolundan yaralanan eşi Sibel Kulaksız ve silah arkadaşları asker selamıyla uğurladı

‘O benim, bütün milletin Arslan’ı!’

Eşi Sibel ve 15 yaşındaki kızı İrem’le önceki akşam saat 19.20 sıralarında arkadaş ziyaretinden dönen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın özel otomobili ilçenin Mezarlık Caddesi’ne geldiğinde, PKK’lı teröristler siyah renkli bir otomobille yaklaşıp ateş açtı. Ağır yaralanan Binbaşı Arslan Kulaksız ile eşi Sibel, Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sınavla astsubaylıktan subaylığa geçen Binbaşı Kulaksız, doktorların tüm çabasına karşın saat 22.30’da şehit oldu.

Ey babayiğit vatan evladı

Dün sabah Muş’ta İl Jandarma Komutanlığı’nda Binbaşı Kulaksız için uğurlama töreni düzenlendi. Şehidin bayrağa sarılı naaşı, hazırlanan katafalka konulurken, saldırıda yaralanan kolu askıya alınan eşi Sibel ile kızı İrem de törene katıldı. Törende konuşan İl Jandarma Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, “Ey babayiğit vatan evladı. Ey heybetiyle dosta güven, düşmana korku salan vatanperver. Seni anca böyle kahpece bir pusuda şehit edebilirlerdi” dedi.

Bir Arslan gider bin gelir

Haberin Devamı

Tören sırasında eşinin şapkasını takan Sibel Kulaksız, daha sonra şapkayı kızı İrem’e verdi. Sık sık eşinin tabutuna sarılan Sibel Kulaksız, “Benim aslanım şehit oldu. Peygamber efendimizin yanına gitti. Benim aslanım adı gibi aslan gibi Peygamberimizin yanında şimdi. Rabbim herkese nasip etsin. Hiçbir düşmanı güldürmeyeceğiz. Gülemeyecekler. Arslanlar çok gelecek. Bir Arslan gider bin Arslan gelir. O benim Arslan’ım, bütün milletin Arslan’ı, bütün vatanın Arslan’ı” diye gözyaşı döktü.

Tatlı dilliydi ve çok seviliyordu

Binbaşı Kulaksız, hem memleketinde hem de görev yaptığı yerlerde çok seviliyordu. Çocuklarla da arası çok iyi olan binbaşı, özellikle 3 yıl süreyle Merkez Asayiş Komutanı olarak görev yaptığı Rize’de tatlı diliyle herkesin sevgisini kazanmıştı. Rize’nin Gündoğdu Mahallesi’nde, 2012 yılı Mayıs ayında çaydaki kota uygulamalarını protesto eden kalabalık, tepki amacıyla çayları Karadeniz Sahil Yolu’na dökerek yolu ulaşıma kapatmıştı. Olay yerine gelen ve o dönem Yüzbaşı rütbesi olan Rize İl Jandarma Komutanlığı Merkez Asayiş Komutanı Arslan Kulaksız, “Etme canını yiyeyim. Yolda bir sürü araç birikti. Gözünüzü seveyim, hadi açalım yolu” diyerek vatandaşları yolu ulaşıma açmaları için ikna etmeye çalışmış ve bunu da başarmıştı. Yüzbaşı Arslan Kulaksız, 3 yıl görev yaptığı Rize’de geçen yıl Binbaşı rütbesine terfi ederek Muş’un Malazgirt İlçesi Jandarma Komutanlığı’na atanmıştı.

Haberin Devamı

Abisi de maden şehidi

Şehidin ağabeyi Dursun Kulaksız’ın da 1990 yılında maden kazasında şehit olduğu öğrenildi. 1990 yılında Merzifon’da meydana gelen ve 68 madencinin hayatını kaybettiği olay Türkiye’yi derinden sarsmıştı. Büyük acı yaşayan Arslan Binbaşı, oğluna ağabeyi Dursun’un adını vermişti.

‘Çok zor şartlarda okudu’

İlkokul arkadaşı Salih Ak, şehit Arslan Kulaksız’ın köylerindeki 3’üncü şehit olduğunu söyledi. Kulaksız’la ilkokulu beraber okuduklarını ifade eden Ak, “Bizden sonra liseyi Merzifon’da okudu, sonra askeriyeye geçti. Gayet sakin ve dürüst bir kişiydi. Garibanlıktan yetişti, her zaman sağlam kişiliği vardı. Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi” dedi. Ak, şehit binbaşı ile en son geçen yıl yeğeninin düğünü için geldiği köyde görüştüklerini belirtti. Komşusu Alaattin Sayan da Kulaksız’ın zor şartlar altında yetiştiğini dile getirerek, “Bütün köy halkı çok seviyordu. Geçen yıl geldiğinde görüşmüştük” diye konuştu.

Haberin Devamı

Siyah otomobil bulundu: 10 gözaltı

Önceki gün akşam saatlerinde pusuya düşürülen Binbaşı Kulaksız’ın şehit edilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Binbaşı, eşi ve kızıyla birlikte mesai bitiminde evlerine gittikleri sırada otomobili arıza yaptı. Otomobilden inen Kulaksız, aracını kontrol ettiği sırada kendisini takip eden iki araçta bulunan PKK’lı teröristler tarafından çapraz ateşe tutuldu. Binbaşıya siyah renkli bir otomobilden ateş açıldığını ve olayı gördüğünü belirten 13 yaşındaki M. K.’nın ifadesi üzerine Malazgirt didik didik arandı. Kulaksız’ın şehit edildiği yere 200 metre uzaklıkta siyah renkli Balıkesir plakalı siyah bir otomobilde bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra yapılan operasyonlar kapmasında ise 6 kişi daha yakalanarak gözaltına alındı. Böylece toplam 10 kişi gözaltına alınmış oldu.

Haberin Devamı