Gazete Vatan Logo

‘Niko gündemin önüne geçti ona yanıyorum’

CHP’nin Adalet Kurultayı sırasında şehitlikte içki içildiği ortaya çıkınca “Kör Niko’nun meyhanesine gidip içsinler” ifadesiyle ilgili tartışmalar için “Kör Niko Türkiye’nin gündeminden öne geçti ben de ona yanıyorum” dedi.

‘Niko gündemin önüne  geçti ona yanıyorum’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği program sırasında içki içilmesiyle ilgili kullandığı, “Kör Niko’nun meyhanesine gidip içsinler” ifadesine, dün parti merkezindeki bayramlaşma töreninde açıklık getirdi. Türkiye’nin tehdit altında olduğunu ve yeni hükümet sistemiyle ilgili uyum yasalarının çıkarlması gerektiğini söyleyen Bahçeli özetle şöyle konuştu:

‘Rakı burcuna giriyorlar’

“Türkiye’de şehitlerimizin bulunduğu herhangi bir alanda çilingir sofrası kurulması ve rakı içilmesi veya değişik içkilerin içilmesini doğru bulmamaktayız. Herkes her yerde içki alabilir ama bunun şehitlerimizin mekanında değil meyhanelerde olması lazımdır. İstanbul’da da çok sayıda tarihi meyhaneler vardır. Bunlardan bir tanesi de Kör Tiko’dur... (Dilinin sürçmesi üzerine gülerek) Niko’dur pardon Kör Niko’dur... Tabii basında bazı kavramları şey yapıyoruz. Burada dilimin sürtüşmesi veya tekrarını düşünmem Niko’nun nerede olduğunu bilmemezlikten gelmekten kaynaklanıyor. Onun için Cumhuriyet gazetesine bir sürpriz yapayım dedim. (Bahçeli’nin “Kör Niko’nun Meyhanesi’nde içsinler” sözü üzerine Cumhuriyet Gazetesi, “Bahçeli’nin Kör Niko Meyhanesi’ni nereden bildiği tartışma konusu olurken Kör Niko Meyhanesi’nin aslında meyhane müziklerinin toplandığı bir albüm ismi olduğu ortaya çıktı” diye yazmıştı.) Telaffuzda zorluk çektiğimi öğrenirlerse Niko ile bir alakamızın olmadığını da anlamış olurlar. Belli çevreler saat 6’dan sonra rakı burcuna girdiklerinde nerede kimin olduğunu hepimizden iyi bilirler. Onlara da diyecek bir sözümüz yoktur.”

Haberin Devamı

‘Karıştırmamak lazım’

“Böyle meyhaneler vardır. Bunların içerisinde meyhaneyi akşam mekan tutanlar orada sazlı sözlü eğlenceye de girebilirler. Koro halinde olduğu gibi solo halinde de şarkılar okunabilir. Bazı müzik sevdalıları, ticaret erbabı her şarkının kasetini, CD’sini yaptığı gibi meyhane şarkılarının da CD’sini yapıp kasetini hazırlamış olabilirler. Onunla bizim söylediklerimizi karıştırmamak lazım. Kör Niko Türkiye’nin gündeminden öne geçti ben de ona yanıyorum.”

Haberin Devamı