Gazete Vatan Logo

'Mesaj alınmıştır'

Mesaj alınmıştır, yargı izin verse bile plebisit

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı için “Mesajınız alındı ve değerlendirmesi yapıldı. Yargı kararını bekleyeceğiz. Olumluysa o zaman halk oylamasına gideriz” dedi.

Başbakan Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Gezi olaylarıyla ilgili konuştu. Parkta yaşananları büyük bir açık hava tiyatrosuna benzeten Başbakan, dış tahrik iddialarını tekrarladı:

“Ancak o sahnede ön tarafta samimi duygularla oraya gelmiş inanlar olduğunu biliyoruz. O sahnede fırsatçıların olduğunu da biliyoruz. Terör örgütleriyle iç içe olan kişilerdir. Taksim’de bu sahnenin perdesinin arkasında çok farklı bir tablo var. İki haftadır hem Türkiye’de hem dünyada aynı anda aynı zamanda Taksim’deki görüntüler gösteriliyor. Kim basıyor bu düğmeye. Düğmeye basış dışarıdan.”

Yargı kararını bekleyeceğiz

Başbakan Gezi Parkı ile ilgili olarak gelinen son durumu da şöyle anlattı: “Diyorum ki gençler artık burada duracağınız kadar durdunuz. Mesajlarınızı verdiniz. Eğer sizin mesajınız Taksim Gezi Parkı ise, bu mesaj alınmıştır ve değerlendirmesi yapılmıştır. Şimdi cevabımı veriyorum. Diyorum ki, şu anda bir yargı kararı var mı? Var. Dolayısıyla biz yargı kararını bekleyeceğiz. Takip edeceğiz. Mahkeme ne karar verir bilmiyorum. Nihai karar verildiği andan itibaren, bu karar olumsuzsa biz buna uyarız. Olumluysa halk oylamasına gideriz.”

Artık çekilin

Oylamanın sonucuna göre hareket edeceklerini söyleyen Başbakan, eylemcilere şöyle seslendi: “Ve gençlerimize lütfen diyoruz, artık gelin Parktan çekilin. Evlerinize gidin. Biz orada hala bu illegal örgütlerden kalanlar, kalacak olanlar varsa, başbaşa kalalım.”

‘Almanya akıl veriyor o kararı kendine sakla’

Başbakan Batı medyası ile Avrupa Parlamentosu’nun önceki gün aldığı karar hakkında da şunları söyledi: “Biz böyle bir medyaya karşı şerbetliyiz. Biz ömrümüzü böyle geçirdik. Şehirler vandallar tarafından yakılırken birileri tiyatro sahnesinin önünü gösteriyor. Kimin ne olduğunu iyi biliyoruz. Bunlar iyot gibi su yüzüne çıktılar. Bu medya kuruluşları muz cumhuriyetlerine gidip yalan operasyonlar yapabilir. Ama benim ülkemde sökmez.”

“Avrupa Parlamentosu’nda bu kararı kabul etmiyoruz ve reddediyoruz. Sen bu kararda samimiysen Yunanistan hakkında karar al, İngiltere’yle ilgili karar al. Almanya akıl veriyor, o kararı kendine sakla. 8 vatandaşım Almanya’da katledildi sen önce onların failleri bul öyle karşıma çık. Siz ne kadar itidal içinde davrandıysanız bir o kadar itidal içerisindeyiz. 17 gündür itidal içerisindeyiz. Bizim itibarımız güçlenir. Onlar itibarlarını kaybederler.”

'BÜLENT ERSOY'U DİNLEDİM...'

Valla bu sabah televizyon kanalında Bülent Ersoy'u dinledim; seçimle gelen seçimle gider dedi. Aklı selimin yolu bir. Vaka neyse bu. Ama ben imtiyazlıyım.Benim oyumla çobanın oyu bir mi. Hukuk tanımam, referandum tanımayanlar kusura bakmasın.

Yargıya inanmazsın, halka inanmazsın. Neye inanırsın. Heralde sonunda bizim vereceğimiz karara inanacaksın.

Çete ve cunta dönemi artık bitmiştir.Bize darağacı göstererek kimse siyaset yapmasın. Bu ülke demokrasinin lezzetini çok daha iyi tanır. Bir milletvekili utanmaz mı ya gidip orada eylem yapanlara para dağıtıyor. Sadaka mı dağıtıyorsun.

‘Reyhanlı’da 53 Sünni vatandaşımız şehit oldu’

Başbakan konuşmasının başında Reyhanlı’daki saldırılara değindi ve “Reyhanlı’da dikkat edilirse 53 Sünni vatandaşımız ne yazık ki şehit edildi” dedi. Erdoğan, CHP’yi de şöyle eleştirdi: “Genel Başkanı adeta mezhebi bir tahassür içerisinde, tahrik edercesine çok çirkin, çok tehlikeli bir oyun içerisine girdi. Esed’in durumu bellidir. Şu anda Suriye’de bir mezhep savaşı başlamıştır. Türkiye’yi bu oyunun içerisine çekmek istiyorlar. Ülkemizi bu işin içerisine evelallah sokmayacağız. Ama Kılıçdaroğlu gibi adamlara rağmen sokmayacağız. Onlar ne yaparsa yapsınlar biz hangi inançtan olursa olsun hangi mezhepten olursa olsun hassasiyetimizi, dikkatimizi yola çıkarken söylediğimiz gibi ‘bizde dinsel milliyetçilik olmayacak’ dedik.”

Haberin Devamı