Gazete Vatan Logo

'Maymun tanrısının' kayıp kenti bulundu

Honduras’ın balta girmemiş ormanlarının derinliklerinde, eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir “kaybolan antik kent” bulundu.

'Maymun tanrısının' kayıp kenti bulundu

Vahşi doğada hayatta kalma uzmanı eski SAS komandoları eşliğindeki arkeologlardan oluşan keşif ekibi, halkının bir zamanlar maymun tanrısına taptığı efsanevi “Beyaz Kenti” buldu. Orman, esrarengiz bir medeniyet tarafından birkaç yüzyıl önce terk edilen “kaybolan kentin” kalıntılarını yutmuştu. Efsaneye göre “kaybolan kent”te bol miktarda altın ve “maymun çocuklar” bulunuyordu.

İngiliz SAS komandolarının da yardımıyla bölgeye ulaşmayı başaran Amerikalı ve Honduraslı arkeologların, dünyanın ulaşılması en güç noktalarından birinde yaptıkları bu keşif heyecan yarattı.

Keşif ekibi, 16.yy İspanyol istilacılarından bu yana Batılı kaşifler tarafından aranan ve “Maymun Tanrısının Kenti” olarak da bilinen efsanevi “Beyaz Kenti” bulmak amacıyla yola çıkmıştı. Mosquitia ormanında olduğu tahmin edilen kentte binlerce yıl boyunca yaşayan ve hakkında fazla bilgi olmayan bir toplum yaşıyordu. Daha sonra birden ortadan kaybolan kent, sonunda bulundu.

Kaybolan kentin bulunduğuna dair haber, ekiple birlikte gitmesi için bir yazar ve bir de fotoğrafçı görevlendiren National Geographic tarafından duyuruldu. (CNN Türk)

Haberin Devamı