Gazete Vatan Logo
Magazin 'Madem öyle yağlı güreşler de...'

'Madem öyle yağlı güreşler de...'

Neden ceza aldı?

Dream TV, Shakira ve Rihanna’nın birlikte rol aldığı “Can’t Remember To Forget You” isimli şarkının klibini yayınladığı için ceza aldı. Neden? Bizi “eşcinsellik hastalığı”ndan korumak için...

Kanalın, klibi yayınlayarak aldığı cezayı müzik yazarı Mehmet Tez, Milliyet'teki 'Shakira’nın klibinde işlenen suçlar!' başlıklı yazısında şöyle değerlendirdi:



Cem Keçe’nin açıklaması şöyle: “Eşcinsellik doğuştan gelen bir şey değildir. İnsanın doğasına aykırı bir durumdur. Anne ve babanın hatası yüzünden oluşur...”

Buna dayanarak klibin eşcinselliğe özendirdiğine hükmeden kurul, cezayı basmış.

Neresinden tutsanız elinizde kalır. Çağdaş dünyada böyle bir bakış açısı kalmadı ama mesela Uganda’da eşcinselleri idam ediyorlar. RTÜK’ün nerede durduğu ise bu durumda belgeli.

Gerekçe metninde Kolombiyalı bir meclis üyesinin de bu klibin zararlı olduğunu ifade ettiği ve Twitter’da kampanya başlattığı yazılı. Gördüğünüz gibi hesapta dünya da karşıymış bu klibe...

Bu klibin yasaklanması gerektiğine inanan RTÜK kulpunu bulmuş. Kolombiyalı bir meclis üyesi ve adı sanı bilinmeyen bir uzmana dayandırıp kararını vermiş. Bu haliyle gerekçe ve açıklamalar komik duruyor.

Klipte işlenen suçlar

* “Söz konusu klipte, Shakira, bir yatağın içerisinde (yakın çekimle) ellerini sık sık bacaklarının arasına götürmekte, iki kadın sanatçı aynı yatağın içerisinde, vücutlarının yarısı açık biçimde, son derece açık saçık giysilerle ve ritmik hareketlerle kıvrılmaktadırlar.” (Ritmik kıvranma suçu. Bu bir müzik klibi ne yapsalardı, hareketsiz mi dursalardı?)

* “Shakira kırmızı uzun püsküllü açık bir giysi ile Rihanna ise siyah tüllü mayoyu andıran açık bir kıyafet ile sırtını-kalçasını duvara sürterek/sürtünerek olumsuz görüntüler içerisinde ekrana gelmektedirler.” (Sırtını ve kalçasını duvara sürterek olumsuz görüntüler yaratmak müebbetlik bir suç olmalı. RTÜK elemanının heyecanlı ve detaylı gözlem ile tasvirleri de takdire şayan.)

* “Zaman zaman biri diğerinin sırtına yapışmış durumda özel bir yakınlık sergilemektedirler.” (Sırta yapışma suçu işlendiği...)

* “Ayrıca bu sanatçılardan Shakira suyun içerisinde, transparan bir kıyafetle, uzun saçları göğüslerini örtüyor imajı verilerek, oldukça çıplak olduğunu da açıkça belli eder halde görüntülenmektedir.” (Göğüslerini saçlarıyla örtme suçu.)

Yağlı güreşleri de yasaklayın!

Bu klipte hoş ve şuh şekilde dans eden iki ünlü pop yıldızı var. Gerisi RTÜK’ün yasakçı yorumlarıdır. Asıl üzüntü duymamız gerekense birbirine sevgiyle sarılan iki insan görüntüsünün lanetlenmesidir.

Meclis TV’de ya da salı konuşmalarında her dakika şiddet, nefret, küfür, hakaret, kavga izliyoruz. Ama bizi Rihanna’nın Shakira’ya sarılması rahatsız ediyor. Günde üç kadın, yakınları olan erkekler tarafından katlediliyor, töre cinayetleri almış başını gitmiş. Kız kardeşini vuran, karısını kesen adam namuslu ama Shakira, Rihanna’ya sarılınca biz kirleniyoruz öyle mi? Bu kafayla yağlı güreşleri de yasaklasınlar. Orada da bayağı “suç” işleniyor.




Haberin Devamı