Gazete Vatan Logo

'Limonata akide şekeri gibi bir film'

İlk yönetmenlik tecrübesini bu hafta vizyona giren 'Limonata' ile yapan Ali Atay, yönetmenliğiyle de izleyiciden tam puan aldı.

'Limonata akide şekeri gibi bir film'

‘Limonata’ farklı kültürden ve birbirini tanımayan iki kardeşin hikâyesi. Türkiye'de babasını hiç bilmeden 'piç' olarak büyüyen Selim ve Makedonya'da kardeşinden habersiz ailesiyle büyüyen Sakip'in insanın ruhunu okşayan hikayesi.

Dün akşam Ekşi Sözlük yazarlarıyla bir araya gelen Limonata filminin yönetmeni Ali Atay ve filmin başrol oyuncuları Serkan Keskin, Ertan Saban, yazarlarla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

İLK FİLMİNİ BABASINA ADADI

Filmi çekerken zaman zaman sıcaktan bunladıklarını ama keyifli anlar yaşadıklarını belirten Atay

, kamera önünde olmasa da en az onlar kadar eğlendiğini belirtti. 'Filmin sonundaki mezarlık sahnesini, babam öldüğünde abimle yaşadım. Gerçek bir sahne.' diyen Atay ilk filmini babasına adamış.

AHMET MÜMTAZ TAYLAN SÜRPRİZİ

Söyleşiye sürpriz bir şekilde telefonla katılan Ahmet Mümtaz Taylan, ekşi sözlük yazarlarına filmi 'akide şekeri' olarak özetlerken, yazarlara ufak bir sitemde bulundu.

Leyla ile Mecnun ve Leyla The Band hayranlarına müjdeli haber Serkan Keskin'den geldi. Gelen sorular üzerine Keskin, ekibin zamanının uyduğu ilk zamanda Leyla ile Mecnun'un sinema filmini çekmek istediklerini ve ara ara yine Leyla The Band konserini verebileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

YAZARLARI HAYRAN OLDUKLARI İSİMLERLE BULUŞTURUYOR

Ekşi sözlük yazarlarını sevdikleri yazar, yönetmen, oyuncu ve sanatçılarla bir araya getiren sözlük yazarı Yoktan Adam, bu işi 5 yıl önce Erdal Erzincan'la türkü söyleşisi yaparak başlamış. En büyük hayali Aşık Mahzuni Şerif ile tanışmak olan Yoktan Adam , 'Usta ile tanışamadım. Bu benim için gerçekten çok üzücü bir durum. Ben sevdiğim insanı göremedim, başkaları sevdikleri sanatçılarla bir araya gelsin' diyerek yaptığı etkilenlerin kendisi için önemini vurguladı.

Yoktan Adam, 5 yıldır Tuncel Kurtiz, Zeki Demirkubuz, Onur Ünlü, Erkan Oğur ve Alper Canıgüz gibi onlarca isimle hayranlarını bir araya getirdi.