Gazete Vatan Logo

‘Köpeğin sahibi olur’

Önce coplanan ardından polis köpeği tarafından ısırılan Hüseyin Kurt, Hollanda basınının ‘Buranın patronu biziz’ manşetine tepki gösterdi: Ağrılarım var ama bu yapılanlar daha çok acıtıyor. Biz köpek miyiz? Köpeğin sahibi olur

‘Köpeğin sahibi olur’

Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen protestoda Türk vatandaşları arasında bulunan Hüseyin Kurt, Hollanda polisi tarafından coplandı, polis köpeği tarafından bacağından ısırıldı. Kurt, olayların ardından o anları şöyle anlattı: “Biz o gece ailecek yemeğe gittik. Daha sonra bakanımıza destek olmak için konsolosluğun önünde beklemeye başladık. Cumhurbaşkanımızdan konsolosluk önünden ayrılmamız yönünde bilgi gelince ayrılmaya başladık. Grubun yarısı gidince polisler arkadan saldırıya geçti. Ansızın yakalandık. O ana kadar hiç taşkınlık görmedim.”

‘Önce copladılar’

“Bana saldıran ilk kişiyi hatırlamıyorum. Abimin düştüğünü gördüm. İlk darbeyi omuzumdan yedim. Düşünce copla vurdular ve köpeği üstüme saldılar. Yüzümde de yaralar var. Nasıl olduğunu hatırlamıyorum. O sırada köpek bacağımı ısırdı. Çığlık attım. Polislere köpeğin atardamarımdan yakaladığını söyledim. ‘Ne olur bırakın’ dedim. Saldırı sonrası bacağımdan etler kopmuş. 6 büyük yara var. Köpek ısırıklarında enfeksiyon riskinden dolayı dikiş de atılamıyor.”

Haberin Devamı

‘Polis nefretle saldırdı’

“Biz orada barış içinde hep beraber bulunmayı diledik. Barışçıl bir şekilde devam ederken bize böyle saldırılması içimizi acıttı. Ben hem Hollanda hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Çok zorumuza gitti. Orada yapılan müdahale devletin mi polisin mi bilmiyorum ama o köpekli polis bana nefretle saldırdı.”

‘Biz köpek miyiz?’

“Ben doğma büyüme Hollandalıyım. Bundan gurur duyuyorum. Türk vatandaşı olduğum için de gurur duyuyorum. Yaptıkları haberlerde biz buranın sahibiyiz diyorlar. Biz köpek miyiz, köpeğin sahibi olur. Benim resmimi kullanıp bu manşeti atarak ‘Bakın biz sizin sahibiniz’ demek istiyorlar. Ağrılarım var ama bunlar daha çok acıtıyor. Şu ana kadar hiçbir Hollanda yetkilisinden haber almadım. Ailem yanımda. Benim şuan tek istediğim bu köpekli polisin cezalandırılması. Suç duyurusunda bulunmayı düşünmüyordum. Ama artık yapacağım.”

Yaşananları “Hollanda’da demokrasinin bittiği an” olarak değerlendiren Hüseyin Kurt’un eşi ise “Bu başlık nedir? Biz burada yaşıyoruz. Böyle bir muameleyi hak etmedik. Peşini bırakmayız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ağabeyi eski Hollanda askeri!

Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşları arasında bulunan, emekli Hollanda askeri Halil İbrahim Kurt, polisin müdahalesi sırasında başından ağır darbe aldı. Bakan Kaya’ya destek gösteri sırasında polis köpeği tarafından baldırından ısırılan Hüseyin Kurt’un ağabeyi, emekli Hollanda askeri Kurt, Hollanda polisinin atlı, köpekli ve coplu müdahalesini güçlükle anlattı. Polisin vücudunun çeşitli bölgelerine copla vurduğunu belirten Kurt, “O sırada, kardeşim de aldığı ağır darbeler üzerine yerde yattığı sırada, polis üzerine köpekle saldırdı” dedi.

Harekatta vardı

Eski Hollanda askeri Halil İbrahim Kurt’un, Irak harekatında Türkiye’nin hava savunmasına katkı sağlamak amacıyla 2003 yılında NATO tarafından, Diyarbakır’da konuşlu bulunan Hollandalı personel arasında yer aldığı belirtildi.

Haberin Devamı