Gazete Vatan Logo

‘Kırmızılı kadın’ davası başladı

Amiri ‘Sık sık’ dedi, gazla bekleyen o polis coştu

‘Kırmızılı kadın’ davası başladı

Gezi eylemlerinin sembolü ‘Kırmızılı Kadın’ Ceyda Sungur’u biber gazına boğan polisin yargılanmasına başlandı.

İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki Ceyda Sungur ve taraf avukatları katıldı. Sanık polis memuru Fatih Zengin ise raporlu olduğu gerekçesiyle gelmedi.

Gezi Parkı’na protesto hakkını kullanmak için gittiğini belirten Ceyda Sungur, şunları söyledi: “Polis hiçbir uyarıda bulunmadan gaz sıkmaya başladı. Arbede de yere düştüm. Ayağa kalktığımda sanık polis ise yüz yüze geldim. Hazır şekilde gaz sıkmak için bekliyordu. Amiri ‘Sık sık’ dedi. Elinde telsizi olmasından amiri olduğunu düşünüyorum. Sonrasında ise polis coştu.”


‘Yüzüm yandı’

“Ben görevli polis memurunun ve o an yanında bulunan kişinin tespitini ve cezalandırılmasını istiyorum. Bu polis memuru biber gazını herhangi bir uyarı yapmadan bir şey söylemeden bana doğru sıktı. Yüzümde yanmalar oldu. Solunum yapmakta zorlandım. Olayın şoku ile rapor almayı düşünemedim.”




Ceyda Sungur’un avukatı ise suç vasfının yanlış belirtildiğini görevsizlik kararı verilmesini talep ettiklerini belirterek biber gazının bu kadar yakın mesafeden sıkılmasının ölümüne neden olabileceğini, işkence suçunu da oluşturabileceğini, polis memurunun bunu bilebilecek durumda olduğunu anlatarak, görevsizlik verilmesini talep ettiğini ifade etti.

Mahkeme: Kayıt gelsin

MAHKEME İstanbul Çevik Şube Müdürlüğü’ne yazı yazılarak gaz sıkan, tekme atanın Fatih Zengin olduğunun ne şekilde tespit edildiği ve bu tespite yarayan bilgi, belge, CD ve dökümanların istenmesine, ulusal kanalların görüntü kayıtlarının bulunduğu CD’ler varsa mahkemeye gönderilmesine, yoksa ön inceleme yapan valilik, emniyet ve mülkiye müfettişliğinden istenmesine karar verdi.




Sanıklar: İşe gidiyordum, yoldan geçiyordum...

Gezi Parkı’ndaki barışçıl eylemlere katılmak için 1 Haziran’da Taksim’ gittiğini söyleyen avukat Bilgen Savaş, polisin hiçbir uyarı yapmadan biber gazı sıktığını ve gözaltına alındıklarını anlattı. Olay günü açıköğretim sınavına girmek için Gümüşsuyu’na gittiğini söyleyen İbrahim Görmez ise beraatini isterken, Kubilay Halil Kahraman polislerin gözaltı sırasında darp ederek küfür ettiğini öne sürdü. Sanıklardan Gökhan Dinler de Galatasaray’daki işine gitmeye çalışırken gözaltına alındığını anlattı. Gazi Parkı olayları ile ilgili 255 sanıklı dava geçen hafta başlamıştı. Dün 11 sanık ifade verdi. Toplamda ifade veren sayısı 68’e ulaştı.



Haberin Devamı