Gazete Vatan Logo

‘JebI’ saatte 200 km hızla vurdu!

Japonya’yı vuran Jebi Tayfunu’nda ölenlerin sayısı 11’e, yaralılarınki ise 470’e ulaştı. Son 25 yılın en etkili ve yıkıcı fırtınasında meydana gelen altyapı hasarları nedeniyle 2 milyonu aşkın eve elektrik verilemiyor

‘JebI’ saatte 200 km hızla vurdu!

Japonya Meteoroloji Ajansı’nın verdiği bilgilere göre, Hyogo bölgesinin Kobe kenti ile Shikoku Adası’nın Tokushima bölgesini vuran ve saatteki hızı bazı yerlerde 200 kilometrenin üzerine kadar çıkan Jebi Tayfunu nedeniyle yüzlerce uçak ile tren seferi iptal edildi, yüz binlerce kişi için de tahliye emri verildi. Ülkenin batısındaki Kansai Havalimanı’nda 3 bin civarında yolcu mahsur kaldı. Uçak pistinin ve terminal binasının zemin katını su basan havalimanı süresiz kapatıldı. Osaka’daki Universal Stüdyoları Tema Parkı’nın da kapatıldığı bildirildi.
‘Evlerinizi terk edin’
Temmuz ayında ülkenin batısını vuran fırtına ve sellere müdahalede geç kalmakla eleştirilen Başbakan Şinzo Abe, son felaketin ardından ülkenin güneybatı bölgelerine gerçekleştirmeyi planladığı ziyaretini erteledi. Afet müdahale merkezi yetkilileriyle bir araya gelen Abe, halkı önlem almaya çağırdı ve olası bir tehlikede evlerini erkenden terk etmeleri uyarısında bulundu. Abe, Kansai Havalimanı’nda mahsur kalan yolcuları kurtarma çalışmaları hakkında da sosyal medya üzerinden son dakika gelişmelerini vatandaşlarla paylaştı.
Şilep köprüyü yardı
Osaka Körfezi’ne demir atan bir şilep, sürüklenerek Izumisano kenti ile yapay bir ada üzerine kurulu olan havalimanını birbirine bağlayan köprüye çarptı. Kazada gemideki 11 kişilik mürettebattan yaralanan olmadığı ifade edilirken, yolcuların gemi ya da otobüslerle bölgeden tahliye edildiği bildirildi.

Haberin Devamı