Gazete Vatan Logo

'IŞİD'le direkt görüşeceğim!'

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Marawi kentini basıp Hristiyanları rehin alan IŞİD bağlantılı militanlara seslendi: Onlarla doğrudan görüşeceğim.

'IŞİD'le direkt görüşeceğim!'

Filipinler’in sivri dilli ve küfürlü açıklamalarıyla tanınan Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Mindanao eyaletini basan IŞİD bağlantılı militanlarla doğrudan görüşmek istediğini söyledi. Duterse, “IŞİD bağlantılı militanlarla Mindano’da doğrudan görüşmeler yapmak istiyorum” dedi.

Mindanao eyaletinin Marawi kentine baskın düzenleyen militanlar kentin büyük kısmında kontrolü ele geçirmiş ve bir kilisede rahip ile yaklaşık 10 kişiyi rehin almış durumda. Binlerce sivil kentten kaçarken, baskını düzenleyen Maute örgütü ve Ebu Sayyaf’ın IŞİD’le bağlantılı oldukları iddia ediliyor.

Duterte ise iki örgüte karşı uzun zamandır tehdit olarak öne sürdüğü sıkıyönetimi ilan etmiş durumda. Rusya ziyaretini yarıda keserek ülkeye dönen Filipinler Devlet Başkanı, sıkıyönetimi ülkenin başka yerlerine de yayma sinyali verdi.