Gazete Vatan Logo

'İmam hatipleri neden kapattınız?'

'İmam hatipleri neden kapattınız?'

Yeni eğitim öğretim yılının açılışını Denizli’de bir imam hatip lisesinde yapan Başbakan Erdoğan, “Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor. Terörist yetişmediği, anarşist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız?” dedi...

Başbakan Erdoğan, Denizli’nin Sevindik Mahallesi’nde hayırsever Orhan Abalıoğlu tarafından eşi Cedide Abalıoğlu adına yaptırılan Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Hayırseverler ve devlet tarafından yaptırılan 13 okul, pansiyon ve atölyenin toplu açılış töreninde Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Denizli Ak Parti Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan da hazır bulundu.

‘Adaletin güneşi hoşgeldin’

Gençler tarafından ’Adaletin güneşi hoş geldin’ sloganıyla kürsüye çıkan Erdoğan 2012-2013 eğitim-öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, tüm eğitim camiasına ve velilere hayırlı olmasını diledi. Eğitim sistemi açısından tarihi bir gün yaşandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şu mesajları verdi: “28 Şubat sürecinde milletin bu okullarından korkanlar, öcü gibi görenler maalesef bu okulların kapılarına kilit vurmuşlardı. Orta kısımlarını kapattılar, bununla yetinmediler, lise bölümlerine öğrencinin azalması için katsayı engeli getirdiler. İmam hatibin önünü kesmek için meslek okullarına vebalı muamelesi yaptılar. Bu zulme, bu baskıya, bu antidemokratik uygulamaya TBMM’de son verdik. Türkiye genelinde millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor. Terörist yetişmediği, anarşist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Vatana hizmet aşkıyla yandıkları için mi imam hatip okullarını kapattınız?”

İmam hatipleri neden kapattınız

‘Rapor alanların yüzde 4’

“Ben ve birçok bakan arkadaşlarım imam hatip lisesi mezunları olarak imam hatip okullarına itibarlarını iade etmenin gururunu, heyecanını yaşıyoruz. Eğitimde başka reformlar da gerçekleştirdik. 4-4-4 eğitim sistemine ben 444 sistemi diyorum. Kısa süre içinde yerine oturacak. Ana muhalefet partisi bir kampanya başlattı. Ne dedi kampanya. 66 ay ile ilgili bir sıkıntıları var. Hastanelerden rapor alma kampanyası başlattılar. Ne oldu. Rapor alma oranı daha önce yüzde 3’tü. Şimdi yüzde 4. Kampanyanızın etkisi ne oldu. Ey CHP. Bu millet size itibar etmiyor. Ne yaparsanız yapın bu milletin değerleriyle oynamayın. Bir taraftan imam hatibe karşı değiliz diyeceksin, bir taraftan Anayasa Mahkemesi’ne gideceksin.”

‘Kuran’dan kaçarlar’

“Velilerin talep etmesi halinde en az 10 öğrencinin olması durumunda tüm okullarda bundan sonra Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerini haftada 8 saat seçmeli alınabilecek. Okuma becerileri, yazma becerileri, yaşayan dil ve lehçeler, drama gibi bir çok ders velilerimiz istediği takdirde öğrencilerimize verilecek. Ana muhalefet partisi kanun daha komisyonda iken milli eğitimdeki reformlara karşı çıktı. Bunlar Kuran’dan acayip kaçarlar. Hayatlarında Kuran’ı mezarda okunmak için düşünmüşler. İstiklal şairimiz Mehmet Akif ne diyordu? “İnmemiştir Kuran bunu hakkıyla bilin ne mezarda okunmak ne de fal bakmak için.’ Ezan Türkçe okutmak istediler. Merhum Menderes geldi, ezanı aslına çevirtti.”

‘Torunum da okula başladı’

“Milli Eğitim reformlarına karşı çıkıyorlar ama neye karşı çıktıklarını izah edemiyorlar. Edep sınırlarını aşarak buna karşı çıktılar. 66 aylıklar okula başladı, benim torunum da 66 aylık olarak bugün okula başladı. Avrupa birliği ülkelerinde okula başlama yaşı 6. 3-4-5 yaşında zorunlu eğitimin başladığı ülkeler var. 197 ülkeden 126’sında okula başlama yaşı 6’dır. Gençlerimizi ne kadar erken eğitirsek, dünyadaki iddiamız da o kadar büyür. Ya bu ülke 13 yaşında evladı Mehmed’i Devleti Aliye-i Osmaniye’nin başına getirecek iradeye sahip Muratlar’ın ülkesidir. O 13 yaşındaki çocuğun babasına verdiği cevap ne? “Baba bunu ben yapamam. Ben buna hazır değilim.’ Babanın çocuğuna söylediği enteresan. ’Sana emrediyorum. Başa geçeceksin,’ O çocuk ne diyor babasına? ’Size emrediyorum. Öyleyse gelip devletin başına geçin.’ 13 yaşındaki çocuğun yetişmesine ve zeka kıvraklığına bakın. İşte bu şekilde yetişen evlat bir karanlık çağı kapatıyor, bir aydınlık çağa geçişi başlatıyor.”

‘Veliler rahat olsun’

“Millet çocuğuna, okuluna, öğretmenine güvendi. Okula gönderdi. Veliler ve öğrenciler rahat olsun. Söz de, karar da milletindir. Biz her türlü baskı ve dayatmanın karşısındayız. Tercih haklarının kullanılmasından yanayız. Yapılan değişiklik tercih haklarının kullanılması ile ilgilidir. Veli çocuğunu istediği okula gönderir. Son dört yıl herhangi bir yaşla bağlantılı değildir. İsteyen açık liseye gider isteyen devam eder. 18 yaş sınırlaması diye bir şey yok. Bir yıl ara verip başka bir eğitim almak istiyorum diyenler olursa bu eğitimi alıp sürece devam edebilir. Biz üzüm yemek istiyoruz bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok. Gece gündüz demeden çalışmalara devam edeceğiz.”

Haberin Devamı