Gazete Vatan Logo

‘İhmal yok’ iddiası

Arif T. ihmal kurbanı olmamış...

Sınıftaki oyun parkında düşüp ölen Arif T. için İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kocatürk, “İhmal söz konusu değil. Allah rahmet eylesin”dedi.

Denizli’de sınıftaki oyun parkında düşmesinin ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 5 yaşındaki anaokulu öğrencisi Arif T’nin cenazesi toprağa verildi. Cenazenin eve getirilmesi sırasında annesi Fatma ve babası Kadir T. gözyaşlarına boğuldu. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kocatürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan otopside bir darp izi olmadığını belirterek, “Çocuk sınıf içinde düşmüş ve olduğu yere yığılmış. Ders öğretmeni hemen müdahale ederek hastaneye kaldırmış. Çocuk üzerinde yapılan inceleme sonucunda herhangi bir düşme, kavga, dövüş izi yok. Allah rahmet eylesin, ailesine sabır versin. Herhangi bir ihmal söz konusu değil, herkes görevini yapmıştır” dedi.

Savcı: Kırık ve yaralama yok

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, 5 yaşındaki Arif’in anaokulunda düşmesi ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesiyle ilgili, çocuktan alınan doku numunelerinin incelenmesi ve kesin ölüm sebebinin tespiti açısından İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı’na gönderildiğini bildirdi. Alkan, yaptığı yazılı açıklamada “Pamukkale Üniversitesi morgunda ölen üzerinde sistematik otopsi gerçekleştirilmiştir. Tespit edilen bulgulara göre vücutta herhangi bir kırık ya da dıştan nüfuz eden kesici delici alet yarasının mevcut olmadığı anlaşılmış ve dolayısıyla bu aşamada ölümün kesin sebebi belirlenememiştir. İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın raporunun sonucuna ve yapılmakta olan soruşturmada elde edilen delillere göre mukteza tayin edilecektir” dedi.

Haberin Devamı