Gazete Vatan Logo

‘Himmet’ operasyonu

Gülen cemaatine finansal destekle suçlanan işadamı ve bankacılara yönelik operasyonda 105 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Dumankaya İnşaat’ın yöneticileri de var

‘Himmet’ operasyonu

Gülen cemaatine 2004-2015 yılları arasında “himmet” adı altında 50 milyon lira kadar finansal destek sağlandığı iddialarını soruşturan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Bu 140 kişi arasında 41 Bank Asya çalışanı ile 45 işadamı da yer alıyor. İstanbul, Bingöl, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Kocaeli, Ordu, Rize ve Trabzon’da gerçekleştirilen operasyonda, “terör örgütüne üye olma”, “suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklama” ve “Terörün Finansmanına Dair Kanun’a muhalefet” iddiasıyla 105 kişinin gözaltına alındı.

İhbarla başladı

Operasyonun H.K. isimli vatandaşın ihbarı üzerine başladığı öğrenildi. H.K.’nın paralel yapı elemanlarının Bank Asya’da bulunan yüklü miktardaki para olan hesabını himmete aktarması konusunda tehdit edilmesi üzerine Anadolu Adliyesi’ne başvurduğu öğrenildi. H.K.’nın hesaplarını takip altına alan polis 2004 ile 2015 yılları arasında Bank Asya hesapları üzerinden himmete 50 milyon TL’ye yakın para aktarıldığını tespit etti.

‘İmam’ın oğlu iddiası

Haberin Devamı

Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil’in oğlu Arif Şükrü Özdil de dün sabahki operasyonlar kapsamında gözaltına alındığı iddia edildi. Yurt dışında olan Osman Hilmi Özdil, yetkililer tarafından Gülencilerin “emniyet imamı” olmakla itham ediliyor.

‘Yükümlülüklerimizi yerine getirdik’

Gözaltına alınanlar arasında Dumankaya İnşaat şirketinin Onursal Başkanı Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya da var. Gözaltı haberleri üzerine şirketten yapılan yazılı açıklamada “Yönetim Kurulu Üyelerimiz, 18 Nisan 2016 Pazartesi sabahı bilgilerine başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü’ne davet edilmişlerdir. Süreç tarafımızdan takip edilmektedir. 53 yıldır ülke ekonomimiz ve insanlarımız için değer yaratmak ilkesi doğrultusunda faaliyet gösteren Dumankaya İnşaat, kurulduğu günden itibaren tüm hukuki ve mali yükümlülüklerini titizlikle yerine getirmiş, ülkemizin kalkınması ve insanımızın gelişimi için çalışmış ve çalışmaktadır” ifadeleri kullanıldı. Dumankaya Holding, Fortune Türkiye’ye göre en büyük şirketleri sıralamasında 224. sırada yer alan Dumankaya, Galatasaray’ın forma sponsoru.

Haberin Devamı