Gazete Vatan Logo

'Harekete geç İstanbul' yürüyüşü!

Sporcular, öğrenciler, vatandaşlar ve emniyet mensupları...

'Harekete geç İstanbul' yürüyüşü!

İstanbul’da "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında "Harekete Geç İstanbul" yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş saat 16.00’da Galatasaray Lisesi önünden başlayıp, İstiklal Caddesi üzerinden Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda sona erdi. Yürüyüşe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu başta olmak üzere sporcular, öğrenciler, vatandaşlar ve emniyet mensupları katıldı. Yürüyüşün ardından Vali Mutlu ve vatandaşlara sağlık görevlileri tarafından obezite testi yapıldı.

"HER YIL SAĞLIK HARCAMALARIMIZ ARTIYOR"
Harekete geç İstanbul yürüyüşü
Yürüyüşten önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Sağlığımız için burdayız. Sağlık herşeyin başı. Sağlıklı bir toplum yaratmak için büyük çaba sarf ediyor, büyük harcamalar yapıyoruz. Her yıl sağlık harcamalarımız artıyor. Diyabet ve obezite sorunu çok çok öne çıkmaya başlıyor. Son 12 yıl içerisinde şişman insanlarımız içerisinde yüzde 44 artış oldu. Bu da pek çok hastalıkları beraberinde getiriyor. Artık yürüyelim, sağlığımızı muhafaza edelim. Yürüyüş bütün hastalıkların çaresi. Spor yapan insanların hem uzun yaşama hem de sağlıklı yaşama şansı var. Sigarayla olduğu gibi şişmanlıkla da mücadele etmemiz gerekiyor. Haftanın üç, dört günü mutlaka yürümemiz gerekiyor. Oturup kalmaktan, televizyon başında pineklemekten, aşırı yemekten uzaklaşacağız. Hayatımız bizim en büyük değerimizdir" diye konuştu.

"EVDE TELEVİZYON SEYREDERKEN BİLE YÜRÜYORUM"

Gençlik yıllarında yüzme ve futbol ile ilgilendiğini söyleyen Vali Mutlu, "Malesef bu bürokrasinin içerisinde girdikçe insan ister istemez spor yapamıyor. Ben yine de ölçüleri iyi bir idareciyim. Yürüyüşü ihmal etmiyorum. Evin içerisinde dair yürürüm. Yemekten sonra televizyonun karşısında oturmam. Evin içerisinde hergün 100-200 adım atıyorum. Kültür fiziğimi yaparım. Evde televizyon seyrederken bile yürüyorum"

Haberin Devamı