Gazete Vatan Logo

‘Gözaltındakiler itiraf etti, örgütü biliyoruz!’

Hatay'daki patlamalarla ilgili 9 kişi gözaltına alındığı açıklandı.

Beşir Atalay: “Gözaltında 9 Türk var, itirafları var.” Güler: “Malzemeler kaçak sokuldu. Atölyelerde araçlara özel bölmeler yapılıp bombalar yüklendi...”

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Vali Mehmet Celalettin Lekesiz dün Hatay Havaalanı’nda basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdi. Atalay, Reyhanlılı ve Hataylı vatandaşlarda büyük bir tevekkül ve metanet gördüklerini dile getirdi ve teşekkür etti. Atalay, gözaltında 9 Türk bulunduğunu açıkladı ve şunları söyledi:

“Şunu da ifade edeyim; olayla ilgili, olayın failleriyle ilgili, örgütle ilgili, gözaltındakilerin itiraflarıyla ilgili en derin sonuçlara ulaşılmış durumda. Gözaltına alınamayan halen birkaç kişi var. ”

Güler ise, şu bilgileri verdi: “Dün açıkladığımız gibi Suriye’deki rejim yanlısı örgütlerle, El Muhaberat örgütüyle yakın irtibat içinde olan, isimlerini bildiğimiz, faaliyetlerini bilgimiz örgüt tarafından olay gerçekleştirilmiştir. İstihbarat planlayıcısı, araçları saklayanı tespit etmiş durumdayız.”

Güler, “Acilciler mi?” sorusuna “Her bilgiyi bu aşamada sizlerle paylaşamayız” yanıtını verdi.

Zaafiyet var mı?

Güler, olaydan önce MİT’in konuyla ilgili uyarıda bulunduğu, güvenlik zafiyetinin olup olmadığı sorusu üzerine de, “Elbette ki bizim de hangi çalışmalar yapılmıştır, hangileri eksik kalmıştır, onu da kendi içimizde değerlendireceğiz” dedi.

Bombalar nasıl geldi?

Güler daha sonra da basına bilgli verirken, bombalı saldırılarla ilgili araçların Yayladağı Sınır Kapısı’ndan geçtikleri iddiasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Hayır, biz malzemelerin kaçak yollardan Hatay’a sokulduğunu, araçların burada alınarak belli kişiler adına tescilinin yapıldığını ve belli bazı iş yerlerinde, atölyelerde özel bölmeler yapılarak bomba yüklendiğini ve yine maalesef bu işe yardım ve yataklık yapan kişilerle hemen o depolardan çıkartılarak olay yerine getirilip kısa süre içerisinde patlattıklarını tespit ettik.”

YAYIN YASAĞI

Sadullah Ergin: Yayın yasağı konusu bu tür hadiselerde hem soruşturmanın selametini korumak adına hem de kamuoyunun psikolojisinin olumsuz etkilenememesi içindir. Mahkemenin verdiği karar RTÜK’e iletilmiştir RTÜK kapmanı yayıncı kuruluşlara iletmiştir.

Haberin Devamı