Gazete Vatan Logo

‘Fon marketi’nden yönetici seçtirecek

Fibaemeklilik, 12 portföy yönetim şirketiyle anlaşma yaparak, fon yöneticisini seçme imkanı tanıdı. Genel Müdür Öztürkoğlu, “Bir fon marketi yaptık” dedi

‘Fon marketi’nden yönetici seçtirecek

PORTFÖY yönetim şirketleri ile anlaşmalar yapan Fibaemeklilik, sektörde bir ilke imza attı. Fibaemeklilik müşterileri, diledikleri fon yöneticisini 12 şirket arasından seçebilecek ve istediğinde değiştirebilecek. Fibaemeklilik’in Ocak ayında göreve gelen yeni Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, Türkiye’de genellikle emeklilik şirketlerinin fonlarını bağlı bulundukları bankalara ait portföy yönetim şirketlerinin yönettiğini belirterek, “Bir müşteri, emeklilik şirketini değiştirmek istiyorsa mevzuat gereği 1 ya da 2 yıl beklemesi gerekiyor. Müşterileri mutsuz ettiğini gördüğümüz bu duruma karşılık bir çözüm geliştirdik” dedi.

12 farklı fon yönetimi

Fiba Portföy dışında bundan 1.5 yıl önce Atlas Portföy Yönetim şirketi ile anlaştıklarını anlatan Öztürkoğlu, “Ardından Oyak Portföy, Tacirler Portföy, Global Portföy, Osmanlı Portföy, QInvest, Perform Portföy’ü de ekleyerek yelpazemizi genişlettik. Şu anda 4 portföy şirketi için de fonların SPK’da onaylanmasını bekliyoruz. Bunlardan biri olan Mükafat Portföy

Haberin Devamı

ile de işbirliği yapıyoruz ve onlar için de faizsiz bir fon kuruyoruz. Otomatik Katılım Sistemi (OKS) tarafında kurulmuş ve kurulacak olan faizsiz fonlarımızı da Mükafat Fon yönetecek. Böylece müşterilerimize faizli ve faizsiz olmak üzere her birini farklı bir portföy yönetim şirketinin yönettiği 12 adet farklı vizyon sunuyor ve bir ‘fon marketi’ yapmış oluyoruz.”

Sistemin müşteri için çok kullanışlı olduğunu ifade eden Öztürkoğlu, şöyle devam etti: “Kimse artık sürekli aynı ürünü kullanmak ya da değiştirmek için 1- 2 yıl beklemek zorunda değil. Hangi fon şirketinin performansını beğeniyorsa dilediği zaman değişiklik yapabilecek.”

Satın almalara açığız

SEKTÖRDE önümüzdeki dönemde bir konsolidasyon öngördüklerini belirten Erol Öztürkoğlu, “Fibaemeklilik olarak yeni satın alımlara açığız” dedi. Öztürkoğlu, yeni büyüme alanlarına da işaret ederek “Fibaemeklilik olarak bugüne dek BES ve hayat sigortası ürünleri sunuyorduk. Mevzuatta yapılan değişiklik sayesinde artık sağlık sigortası alanına adım atıyoruz” dedi.

Haberin Devamı