Gazete Vatan Logo

‘FETÖ öyle bir tahribat yapmış ki...’

Hrant Dink’in davasında da, çapraz sorguya alınan Engin Dinç, çapraz sorgusunda, ‘’İstihbarat Daire Başkanlığında (İDB) FETÖ yapılmasının gerçekleştirdiği tahribat öyle büyük ki aradığımız birçok evrakı bulamıyoruz’’ dedi

‘FETÖ öyle bir tahribat yapmış ki...’

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in çapraz sorgusuyla başladı. Bir sanık avukatının, “Erhan Tuncel ile makamınızda görüşmenizin hata olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine Dinç, “Bizim sorgulayıcı olmamızda nasıl bir beis var? Ben bunu söyleyen istihbaratçı arkadaşların deneyimlerini sorgularım. Arkadaşlarım Erhan Tuncel’in görüşmek istemediğini söyledi. Ben de ‘İlişkiyi devam ettirmek lazım, hassas olun, getirdiği bilgiler önemli ve hayati olabilir’ dedim. Tıkanıklığı gidermek için Erhan Tuncel’i çağırdım ve görüşme gerçekleşti. Burada önemli olan bilgi akışının kesilmemesiydi’ “ yanıtını verdi.

İstihbarat savaşları

Tutuklu sanıklardan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, “Burada olmamın tek nedeni 12 Şubat 2006 tarihli F4 raporudur. Rapor eksik gönderilmeseydi burada olmayacaktım” dedi. Yılmazer’in illegal olduğu iddia edilen ‘C5’ Büro’nun kuruluşu ile ilgili kurumlardan farklı cevaplar verildiğini söylemesi üzerine sanık Dinç de “Varsa iddiası ispatlasın” diye cevap verdi. Yılmazer, “Çok gizli ibareli belge gazetede yayınlanıyor . Engin Dinç çok titiz çalıştığını söylüyor ama...” demesi üzerine Mahkeme Başkanı Rüzgar “Bu istihbarat savaşları gibi oldu. Biz burada savunma yapmaları imkan sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Akkaş sahte belge çıkardı’

Mahkemede konuşan Yardımcı İstihbarat Elemanı Erhan Tuncel Engin Dinç’e yazdığı mektubu da açıkladı. Mektubu Dinç’in şahsına değil İstihbarat Daire Başkanlığı’na yazdığını anlatan Tuncel, “Eski savcı Muammer Akkaş beni cezaevinden ifadeye çağırdı. Ben de Dink cinayetini çözecek sandım. Ancak Türkiye’deki derin yapıları sordu. Ben daha üniversitedeydim” dedi. Dink soruşturmasının eski savcısı olan ve şuan FETÖ soruşturması kapsamında aranan Muammer Akkaş’ın kendisine sürekli Engin Dinç ve Muhittin Zenit’i sorduğunu anlatan Tuncel, “Bana bir sürü sahte belge çıkardı” dedi.