Gazete Vatan Logo

'Facebook katili' intihar etti!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde yaşlı bir kişiyi silahla öldürürek videosunu Facebook'ta paylaşan zanlı, polisle yaşanan takip sırasında intihar etti.

'Facebook katili' intihar etti!

Amerikan medyası 37 yaşındaki Steve Stephens'ı "Facebook katili" olarak adlandırıyordu.

Videonun yayımlanması sonrası FBI'ın "en çok arananlar" listesine giren şüpheli Salı günü Ohio'nun komşu eyaleti Pennsylvania'da tespit edildi.

Pennsylvania polisi, Steve Stephens'ın polis takibi sırasında kendini vurarak öldürdüğünü açıkladı.

37 yaşındaki Steve Stephens paylaştığı bir başka videoda 13 kişiyi öldürdüğünü iddia etmişti.

Cleveland Emniyet Müdürlüğü, öldürülen kişinin 74 yaşında olduğunu ve cinayetin "rastgele" işlenmiş izlenimi verdiğini açıklamıştı.

Emniyet yetkilileri Steve Stephens'ın "13 kişiyi öldürdüm" açıklaması ile ilgili olarak herhangi bir bulgu bulunmadığını belirtmişti.

İlk cinayet videosu paylaşımı değil

Cinayet videosunun yayımlandığı Facebook da bir yazılı açıklamayla "yetkililerle tam işbirliği yapıldığını" duyurmuştu.

Bu, ölümle sonuçlanan bir olayın Facebook'ta ilk kez yayımlanışı değil. Geçtiğimiz Temmuz ayında Chicago'da bir şahıs, canlı yayında olduğu sırada vurularak öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Mart ayında da bir kişi Facebook'ta canlı yayın yaparken 16 kez vurulmuştu.

Tavuk parçaları ele verdi

Pensilvanya polisinin açıklamasına göre, Stephens'ın yeri, "tavuk parçaları ve patates kızartması" almak için gittiği bir restoranın çalışanın polise ihbarı sonucu tespit edildi.
Parasını ödediği siparişin tamamlanmasını beklemeyen şüpheli, hazır tavuk parçalarını aldıktan sonra otomobiliyle restorandan ayrılırken polis tarafından takip edilmeye başlandı.
Polis, yaklaşık 3 kilometre süren kovalamaca sonunda Stephens'ın otomobilini "PIT manevrası" adı verilen çarpma hareketiyle kontrolden çıkartarak durdurdu. Yakalanacağını anlayan Stephens, otomobilinin içinde başına ateş etti.
Zanlının olaydan bir gün önce görüştüğü annesi Maggie Green de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Cumartesi günü bana uğradığında Steven bana onu son kez gördüğümü söylemişti. Cinayeti öğrendikten sonra bunun bir mesaj olduğunu, intihar edeceğini anlamıştım." dedi.
Green, oğlunun kız arkadaşı Joy Lane'e kızgın olduğunu için söz konusu cinayeti işlediğini sözlerine ekledi.
Kurbanın yakınları affetti
Cinayete kurban giden 74 yaşındaki Robert Godwin'in yakınları zanlı Stephens'a düşmanlık duymadıklarını, onu affettiklerini açıkladı.
Olayın canlı yayınlandığı sosyal medya sitesi Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg ise California'nın San Jose kentindeki F8 Facebook Geliştiriciler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Böyle trajedileri önlemek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı