Gazete Vatan Logo

"En büyük engel korku"

RE/MAX Türkiye Eğitmeni Barış Kılıçarslan, girişimcilerin önündeki en büyük engelin korku olduğunu ifade etti.

RE/MAX Türkiye, Franchising Derneği'nin (UFRAD) katkıları ile gerçekleştirilen 13’üncü Bayim Olur Musun? Fuarı’ndaki standında, girişimcileri ve kendi işinin sahibi olmak isteyenleri sunduğu fırsatlar üzerine bilgilendirdi.

Psikolojinin etkisi yüzde 70

RE/MAX Türkiye Eğitmeni Barış Kılıçarslan “Girişimcinin Yol Haritası” eğitiminde önce markalaşma teriminin nasıl ve ne zaman başladığını anlatırken “İlk önce kimin markası olacağınıza dikkat edin” dedi. Markaların algıda yer edinme şeklinden yola çıkarak dünyaca ünlü markaların algıda yarattıkları “güvenlik”, “güç”, “gençlik”, “başarı”, “prestij”, “özgürlük”, “çılgınlık” imajları üzerinden örnekler veren Barış Kılıçarslan, insanların aslında hizmet ya da üründen çok duyguları satın aldıklarına değindi. RE/MAX’in yarattığı algının ise “eğitim” ve “uzmanlık” olduğuna değinen Kılıçarslan, “bayisi olmak için hangi marka tercih edilirse edilsin önemli olan uzmanlık ve sistemde kalıcı olmaktır” diyerek hem başarılı hem mutlu olmanın RE/MAX ile mümkün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Başarıda psikolojinin etkisinin %70 olduğunu da belirten Kılıçarslan, herkesin bir yol haritasına ihtiyacı olduğunu ve bu yol haritası için ihtiyaç duyulan en önemli iki bilginin ise Neredeyim ve Nereye gitmek istiyorum sorularının yanıtı olduğuna dikkat çekti. “Girişimlerimizin başarı ile sonlanması için hedeflerimizin ve hayallerimizin olması gerekiyor. Bununiçin bazı olmazsa olmaz koşullar var. Örneğin özgüven çok önemli ama karşısındaki en büyük engel de korku… Reddedilme korkusu, başarısızlık korkusu, hata yapma korkusu… Bütün bu korkular sahip olduğunuz özgüveni harekete geçirmenize engel… Korkularınızın üzerine gitmelisiniz bunun için de hazırlıklı olmalısınız.”

Gelişime açık olmak ve bilgi yeterliliğinin de girişimcinin önünü açan faktörler olduğunu söyleyen Barış Kılıçarslan, Dünyaca ünlü girişimci Jim Rohn’un; “İşinize yatırım yaparsanız para kazanırsınız. Kendinize yatırım yaparsanız servet kazanırsınız” sözünü de hatırlattı.

Semineri dinleyen girişimci adaylarına, RE/MAX’i tercih etmeleri halinde her biri birbirinden kıymetli eğitimler zincirinde kendilerini sınırsız ölçüde geliştirip, uzmanlaştırabilecekleri olanaklarla tanışacaklarını anlatan Kılıçarslan, “RE/MAX, üretkenliğinizi her yere taşıyabileceğiniz bir sistem. Bunun kıymeti göz ardı edilmemeli…” dedi.

Haberin Devamı