Gazete Vatan Logo

'Eğer ölürsek...'

İsrailli askerlerden ilginç vasiyet

İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonunun başlamasından bu yana onlarca İsrailli yedek askerin, dondurulan spermlerinin savaşta ölmeleri halinde kullanılması için başvuruda bulunduğu bildirildi.

Haaretz'in haberine göre, başvuru sahiplerinin "biyolojik vasiyet" bırakmalarına imkan tanıyan Yeni Aile Derneği'nin kurucusu ve başkanı Irit Rosenblum, Bulut Sütunu Operasyonu'nun başlamasından bu yana bir hafta içinde yaklaşık 30 kişinin sperminin ya da yumurtalarının öldükten sonra kullanılması için talepte bulunduğunu belirtti.

Normalde haftada en fazla beş başvuru aldıklarını belirten avukat Rosenblum, yedek askerlerin savaşa çağrıldığı dönemlerde bu tür talep patlamaları yaşadıklarını ifade etti.

Rosenblum, başvuruda bulunanlarının çoğunun, henüz çocuk sahibi olmamış evli askerler olduğunu söyledi.

İsrail'de, Rosenmblum tarafından 2001'de yazılan biyolojik vasiyete şu ana kadar 600 kişi imza attı ve ölmüş bir insanın sperminden 15 çocuk doğdu.

İsrail, hafta sonunda Gazze’den ateşlenen roketlerin Kudüs ve Tel Aviv’e isabet etmesinin ardından olası bir kara operasyonu için 75 bin yedek askeri göreve çağırmıştı.

Haberin Devamı