Gazete Vatan Logo

‘Devrimci Kemal’in ‘bozkurt’ imtihanı

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ülkücü işareti yapması tartışılıyor

‘Devrimci Kemal’in ‘bozkurt’ imtihanı

CHP’liler, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘Oyumuz sana’ diyerek bozkurt işareti yapanlara aynı işaretle karşılık verdiğini söyledi. MHP’nin yanı sıra bazı eski CHP milletvekilleri de tepkili.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara adayı Mansur Yavaş’la seçim turu sırasında yaptığı bozkurt işareti tartışma yarattı. Bazı tepkiler şöyle:



Yavaş: Nezaketen...


CHP Ankara adayı Mansur Yavaş: “Gezimizde birçok milliyetçi-ülkücü kökenli hemşerimiz sevgi gösterisinde bulundu. Bozkurt işareti yapıp ‘oyumuz sana’ diye bağıranlar vardı. Kalabalığın içinden bozkurt işareti yaparak ‘oylarımız size’ sesleri yükselince Kemal Bey de nezaketen bozkurt işareti yapmış olabilir. Ankara’da doğal bir ittifak oluştu. Dürüst olanın olmayana karşı mücadelesi veriliyor. Melih Gökçek ve Tayyip Erdoğan her seçim döneminde ‘Ülkücü kardeşlerimiz, MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimiz’ söylemlerini kullanıyor.”



‘Komik duruma düştüler’

MHP Ankara adayı Mevlüt Karakaya: “Bize gelen bilgiler göre CHP otobüsünün önünde bir vatandaşımız benim posteri tutuyor. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, bu vatandaşımıza Bozkurt işareti yapıyor. Protestoya bozkurtla karşılık veriyor. Ancak arkadaşlarımız Çubuk’ta da bozkurt işareti yapıldığını söylediler. Kılıçdaoğlu’nun bozkurt işareti yapması oy telaşıdır. Kendilerini komik duruma düşürdüler.”



‘Kemal Bey’e yakışmadı’

68’liler Vakfı Başkanı Sönmez Targan: “Bozkurt işareti Kemal Bey’e yakışmadı. Yavaş, zaten MHP kökenli olduğu için sol tabanda eleştiri konusu. CHP sembolü altı oktur. Kılıçdaroğlu, kendi işaretini kullansın. Bozkurt işareti sosyalist tabanda kırgınlık yaratabilir. Solda, AKP’ye karşı blok için CHP’ye oy vermek isteyenlerde tedirginlik oluşabilir.”

Eski CHP milletvekili Şahin Mengü: “Bozkurt işareti yapmasını içime sindiremedim. Başka bir siyasi partinin işaretiyle halkı selamlamak doğru değil. Herkese sempatik gözükmek; Ankara’da Ülkücü Kemal, Tunceli’de Devrimci Kemal olmak mıdır! Eline yakışmadı!”

Türkeş bu işareti Azerbaycan’da gördü

Bozkurt işareti Azerbaycan’da ortaya çıktı. 1992’de Alparslan Türkeş’in konuştuğu, Ebulfez Elçibey’in düzenlediği mitingde yapılan bu işaret ülkücü sembolü haline geldi. Bozkurt ise Türkler’in Ergenekon Vadisi’nden çıkışı ile özgürlüğü simgeliyor.

‘Abartılacak bir durum yok’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nun bozkurt selamı vermesiyle ilgili, “Selama karşılık verilmiş. Abartılacak, büyütülecek bir durum yok” dedi.

‘Yürekli bir savcı arıyorum’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Tokat ve Sivas’ta mitingler düzenledi. AK Parti seçmenine, “Hala bu kul hakkı yiyenlere oy verecek miyiz? Oy veren kişi harama ortak olmuş demektir” diye seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Şimdi reklamlarda Türk bayrağını kullanıyor. O bayrak 76 milyon bayrağıdır. Senin babanın bayrağı değildir o. İşine gelince kullanacaksın, işine gelince ayağa kalkmayacaksın.”

‘Biz partiden atardık’

Avrupa Birlği eski Bakanı Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Kuran-ı Kerim bütün İslam dünyasının ortak kitabıdır. Hepimizin saygı duyduğu bir kitaptır o. Asla ve asla oradaki hiçbir ayetle ilgili farklı bir şey söylemeyiz. Huşu içinde okur, saygı duyarız. Eğer bunu CHP’den bir kişi söyleseydi hükümet kıyameti koparırdı. Biz ne yapardık? ’İnançla dalga geçiyorsan senin bu partide yerin yok’ derdik.”

CHP lideri, 4 bakan hakkındaki fezlekelerle ilgili de konuştu: “Dört bakanın geldi ama başçalanın fezlekesi gelmedi. Onun için helal süt emmiş, ülkesini seven yürekli bir savcı arıyorum. Dürüst, onurlu, namuslu bir savcı arıyorum. O savcı çıkacak mı? Herhalde çıkacaktır.”

Haberin Devamı