Gazete Vatan Logo

‘Cumhurbaşkanlığı yolu açıldı’

Dış basın, Başbakan Erdoğan’ın seçimde “kesin bir zafer” kazandığını vurgularken, Köşk umutlarının da arttığına dikkat çekti. Erdoğan’ın 10 yıl daha ülkeyi yönetebileceği yazıldı

TÜRKİYE’deki yerel seçimleri yakından takip eden dünya basını, “büyük ve kesin bir zafer kazanan” Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı şansını artırdığı yorumunu yaptı:

Washington Post: Amerikan gazetesi, seçim sonuçlarının Erdoğan’ın popülaritesinin “skandallardan” çok az etkilendiğini gösterdiğini, ayrıca Başbakan’ın öngörülebilir bir gelecek için iktidarda kalmasına zemin hazırladığını gösterdiğini yazdı.

‘10 yıl daha yönetebilir’

Wall Street Journal: Haberde, “Sonuç Başbakan’ı bu yaz yapılacak olan ve Türkiye’nin cumhurbaşkanının ilk defa doğrudan halk tarafından belirleneceği seçimde aday olmayı cesaretlendirebilir, bu da kendisine 10 yıl daha ülkeyi yönetme imkanı sağlayabilir” ifadesi yer aldı.

New York Times: Sonuçların Erdoğan’ı, cumhurbaşkanlığı için yarışarak veya 4. kez başbakan olmak için parti kurallarını değiştirerek iktidardaki zamanını uzatmaya yönelik arayışlara cesaretlendirebileceği yorumu yapıldı.

‘Balkon’dan işaret!

The Guardian: Guardian’a göre Erdoğan güç mücadelesinde daha da fazla hakimiyet sağlamaya çalışacak, ağustos ayında cumhurbaşkanı adayı olması yolunda da cesaret kazanacak.

The Financial Times: İngiliz gazetesi, Erdoğan’ın, “Verilecek her türlü göreve kendimizi adamaya hazırız” sözlerine dikkat çekerek, Başbakan’ın ağustos ayında yapılacak ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı