Gazete Vatan Logo

‘Cumhurbaşkanı ile Avrupa’ya gelirim’

Almanya’ya tepki gösterirken “Ben istersem gelirim. Beni kapıdan sokmadığınız zaman dünyayı ayağa kaldırırım” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a MHP lideri Bahçeli’den tam destek: Cumhurbaşkanı yalnız değildir. Kendisiyle Avrupa’ya gelirim.

‘Cumhurbaşkanı ile Avrupa’ya gelirim’

Referandumda ‘Evet’ cephesinde yer alan ve AK Parti ile ortak etkinlik yapılabileceği mesajını veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya’yla yaşanan krizde bu yönde çarpıcı bir adım attı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Avrupa’ya gitmeye hazır olduğunu açıkladı. MHP lideri Bahçeli, Habertürk TV’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanı, 4 milyon Türk’ün yaşadığı Avrupa’yla ilgili olarak ‘Ben istersem gelirim. Kapıdan sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım’ demiştir. Sayın Cumhurbaşkanı eğer Avrupa’ya gitme kararındaysa yalnız değildir. MHP Genel Başkanı olarak ben de kendisiyle birlikte Avrupa’ya gelirim. Türk dünyasının önemli bir parçasını oluşturan Avrupa’da yeni bir ‘Türk ruhu’nu ortaya koymak üzere Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikteyim.”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı konuşmalarda, Almanya’nın iki bakanın katılacağı etkinlikleri iptal etme kararıyla ilgili şunları söylemişti: “Zannediyorlar ki Erdoğan Almanya’ya gelecekti. Ben istersem gelirim. Ve kapıdan da sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım. Varsınlar konuşturmasınlar. Yani konuşturmamakla Almanya’daki oyların ‘evet’ değil de ‘hayır’ çıkacağını mı zannediyorsunuz? Ey Almanya, sizin demokrasiyle yakından uzaktan alakanız yok. Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz.”

Haberin Devamı