Gazete Vatan Logo

'Bunlar hangi domuzlar?'

AKP ve CHP arasında ilginç tartışma

İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçen domuzlar konusu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısına taşındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grubu, Boğazı yüzerek geçen domuzlarla ilgili sözlü soru önergesi verdi.

CHP’li Hüseyin Fazıl Afacan, kuzey ormanlarının korkunç bir katliama maruz kalması nedeniyle, dünyada ilk kez domuzların iki kıta arasını yüzerek geçmek zorunda kaldığını iddia ederek, “Şayet domuzlara bir şey olsaydı, bunun sorumlusu hangi kurum ve kuruluşlar olacaktı?” dedi.

‘Böyle şey görülmedi’

Afacan, “İstanbul İstanbul olalı böyle bir şey görmedi. Domuzu yüzdürdük... Bu domuzlar durup dururken mi yüzdü ? Daha trajikomik bir şey var; bu domuzlara yüzmeyi kim öğretti?” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan da, “Biz soruyu dinleyerek anlayamadık. Anlayan birisi olursa, nasıl cevap verecekler. Bunlar hangi domuzlar... Anadolu Yakası domuzları mı, Avrupa Yakası domuzları mı?” diye konuştu.

Konuşmaların ardından soru önergesi oylamaya sunuldu. Önergenin başkanlık makamına havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı