Gazete Vatan Logo

‘Bu anayasa dertlerimize çare olmuyor’

Yozgat mitinginde “Mevcut anayasa 82 model, her tarafı dökülüyor. Şanzımanı dağılmış” ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım ekledi: Bu anayasa dertlerimize çare bulamıyor.

‘Bu anayasa dertlerimize çare olmuyor’

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliği halk oylaması sürecinde partisince Yozgat Şehir Hastanesi’nin açılış töreninin ardından vatandaşlara hitap etti. PKK’lı teröristlerin Şırnak’ta güvenlik güçlerine tuzak kurduğunu hatırlatan Yıldırım, “Hayatını kaybeden Mehmetçiklere Allah’tan rahmet, yaralanan askerlere şifa diliyorum. Bu bir kez daha göstermiştir ki bu ülkeyi bölmeye hiçbir alçağın gücü yetmeyecek. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.” diye konuştu.Kendisinden önce söz alan Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in ülkenin eski anayasadan neler çektiğini, neler kaybettiğini bütün açıklığıyla ortaya koyduğunu vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye bir darbeyle, dayatmayla karşı karşıya geldi. Mevcut anayasa 82 model, her tarafı dökülüyor. Şanzımanı dağılmış, anayasayı yapan darbeciler yok olmuş, gitmiş. Bu dünyadan öbür dünyaya gitmiş. Hala bunların anayasası ile devam etmek mecburiyetinde miyiz? Bu anayasa dertlerimize çare bulamıyor. Türkiye’nin gelişen ihtiyacını karşılamıyor. Siyasetteki dertlerin dermanı millettir. Milletin iyileştiremeyeceği, tedavi edemeyeceği hiçbir hastalık, dert yoktur. Biz de bu anlayışla MHP ile bir araya gelerek Türkiye’nin artık işe yaramayan, sorunlara çözüm üretmeyen bu anayasasını değiştirmek için çalışma yaptık.”

Haberin Devamı

‘Tek limanımız millet’

Yıldırım, Meclise götürdükleri anayasa değişikliği teklifinin oylanarak milletvekilleri tarafından kabul edildiğini hatırlattı. Vatandaşlara, “Mecliste vekillerin kabul etmesi yeter mi?” sorusunu yönelten Yıldırım, “Kim karar verecek, Yozgat karar verecek. Yiğidin harman olduğu Anadolu şehri, ‘Bayrak, vatan, millet, devlet’ diyen Yozgat karar verecek. Çünkü bizim dalgalı denizde tek limanımız, sığınağımız millettir” ifadelerini kullandı. Yıldırım, anayasa değişikliği teklifini Meclise getirirken, değişiklikleri yaparken, bütün siyasi partilere çağrıda bulunduklarını, sadece MHP’den olumlu yanıt geldiğini anımsattı.

‘Densiz alçak sen kimsin?’

“Dedik ki Sayın Kılıçdaroğlu bu tarihi adımda senin de bir katkın olsun, bizim hazırladığımızı beğenmiyorsan kendin bir teklif hazırla ikisini de oylayalım, millete götürelim” ifadelerini kullanan Yıldırım, CHP Konya Milletvekili Bozkurt’un açıklamalarını hatırlatarak, “Bir milletvekili çıkmış ‘evet’ verenleri İzmir’den denize dökeceğiz diyor. Sen kimsin bu milleti denize dökeceğiz diyorsun Densiz, alçak, sen kimsin bu milleti böyle tehdit ediyorsun” dedi.

Haberin Devamı

Havalimanı ve hızlı tren müjdesi

“Referandumdan ‘evet’ çıkarsa dünyanın en büyük havalimanı tamamlanacak. Yozgat müjdeyi veriyorum. Havalimanınızın inşası bu sene başlıyor. 2018’de Yozgat hızlı treni başlıyor. Kırıkkale’ye yarım saat İstanbul’a 4 saat. Yozgat’a inandık barajını da yapıyoruz.”