Gazete Vatan Logo

'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası hesap numaraları! Hangi numaraya SMS gönderilecek?

Corona virüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yardım hesabı açıldığını bildirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 maaşını bağışlayarak kampanyayı başlattı. Aile Bakanlığı kampanya için açılan hesap numaralarını paylaştı. Kısa mesaj ile de kampanyaya destek verilebilecek. Erdoğan "Tabii en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz. Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler" ifadelerini kullandı... İşe Biz Bize Yeteriz Türkiyem bağış hesap numaraları... Hangi numaraya SMS atarak kaç TL destekte bulunabiliyorsunuz? İşte detaylar...

'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası hesap numaraları! Hangi numaraya SMS gönderilecek?

Türkiye corona virüs ile mücadele kapsamında 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyası başlattı. Kamapanyayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 maaşını bağışlayarak başlattığı kampanya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca çalıyan yandım hesapları üzerinden yürütülecek.

Biz Bize Yeteriz Türkiyem' SMS kampanyasına nasıl bağış gönderilir?
'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' SMS kampanyasına nasıl bağış göndermek için büyük harflerle KORONA yazıp 8119'a kısa mesaj atarak kampanyaya katılım sağlayabilirsiniz. Kampanya katılımında bağış yapacağınız tutar 10 TL olacaktır. Her SMS 10 TL ile ücretlendirilecek.

"Devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM” diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, şu anda bilgileri ekranda gözüken bir yardım hesabı açıldı.

Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Her ilimizde ve ilçemizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı belirleyip, bu yardımları kendilerine sunacağız. Gerekirse muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz.

Haberin Devamı

Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımız da, aynı şekilde bu ayki maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar.

ZEKATLAR DA KAMPANYAYA BAĞIŞLANABİLİR

Tabii bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler. Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Tabii en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz. Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler. Kampanyamıza yapılan yardımların şimdiden Hak katında kabul olmasını diliyorum. İnşallah yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda, hatırlayacağımız en güzel şeylerden biri de, işte bu birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma fotoğrafımız olacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
KAMPANYAYA KİM NASIL KATILACAK? İŞTE HESAP NUMARALARI...

Haberin Devamı