Gazete Vatan Logo

‘Big bang’ taşınması

İstanbul’un yeni havalimanına taşınma işlemi, dünyada ‘big bang’ olarak tarif edilen şekilde bir günde gerçekleştirilecek. Kentin batısına ve kuzeyine olan trafik belki bir müddet durdurulacak

‘Big bang’ taşınması

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, Başbakan Binali Yıldırım’ın 26 Şubat 2018’de devreye alınacağını açıkladığı İstanbul’un yeni havalimanı çalışmalarının vaat edilen takvim içinde sürdüğünü bildirdi.

İş planlarımız hazır

Herhangi bir aksaklık olmadığını belirten Keskin, “İnşallah vaktinde İstanbulumuza, Türkiyemize ve bütün havacılık camiasına bu havalimanını kavuşturacağız. Biz de işletme tarafı olarak bütün ajandamızı, iş planlarımızı buna göre ayarladık. İnşaat tarafı da bu şekilde” diye konuştu.

Yeni havalimanına taşınma süreci hakkında da bilgi veren Hüseyin Keskin, şunları söyledi:

“Bununla ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Türk Hava Yolları ve sektörün diğer paydaşlarıyla görüşüyoruz. Taşınma işlemi dünyada ‘big bang’ olarak tarif edilen şekilde bir günde gerçekleştirilecek. Söz gelimi İstanbul’un batısına ve kuzeyine olan trafiği belki bir müddet durduracağız. Çünkü havalimanı içinde bulunan araçların genişlikleri, süratleri günlük hayattakinden biraz farklı. Ayrıca havalimanı özel bir yer olduğu için bu teçhizatlar belki havadan emniyet güçlerinin desteğiyle taşınacak. Dolayısıyla taşınma bir günde olacak.”

Haberin Devamı

A380’le gelecekler

Keskin, 30 Kasım’da da havayolu şirketleriyle çalıştay düzenlediklerini aktararak, “Talepler gelmeye başladı. Şu anda Emirates, Singapur, Korean, Özbekistan Hava Yolları gibi birçok firma geri dönüş yaptı. Bazısı A380 ya da A350, bazısı da yeni nesil 787 gibi hava taşıtlarıyla operasyon yapacağını bildirdi. Yeni havalimanın sunduğu imkanlardan dolayı memnun oldular” dedi.

Ortak istemiyoruz

Kiralama bedellerinin İstanbul mevcut tarifeye paralel olmakla birlikte şirketlerin talep ve beklentilerine göre de şekilleneceğini anlatan Keskin, yeni havalimanın işletmesine ilişkin Türkiye içinden ya da dışından, herhangi bir ortaklık ya da hizmet alımı düşünmediklerini söyledi.