Gazete Vatan Logo

‘Bereket Konvoyu’ Karadağ’da

Bayrampaşa Belediyesi’nin ‘Kardeşlik sınır tanımaz’ sloganı ile 13 yıldır düzenlediği ve 9 ülkede 2 milyon kişiye ulaşan ‘Bereket Konvoyu’, Rozaje’de 2 binden fazla kişiye iftar verdi.

‘Bereket Konvoyu’  Karadağ’da

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi tarafından “Kardeşlik sınır tanımaz” sloganıyla bu yıl 13. kez düzenlenen ‘Bereket Konvoyu’, Karadağ’ın Rozaje kentinde iftar verdi. Şehir merkezindeki iftara, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Naser Şimşek, Rozaje Belediye Başkanı Ejub Nurkovic ve Karadağ İslam Birliği Başkan Yardımcısı Rahman Kacar’ın yanı sıra iki binin üzerinde kişi katıldı.

Dostluk köprüsü...

Şimşek, “Kardeşlik sınır tanımaz” sloganının Türkiye ve Balkanlar arasında köprü kurduğunu ifade ederek, “Bayrampaşa Belediyesi olarak 13 yıldır bu projemizi yapıyoruz. Bu sadece iftar değil, aynı zamanda Türkiye, Balkanlar ve Sancak arasında bir köprü” dedi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karadağlılara selam ve sevgilerini de iletti. Başkan Nurkovic de iftar programının Rozaje’de düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

9 ülkede 2 milyon kişi

Türkiye’den yola çıkarak Bulgaristan, Sırbistan ve Bosna Hersek’te Müslümanlarla buluşan ‘Bereket Konvoyu’, Karadağ’ın ardından Kosova, Arnavutluk, Makedonya ve Yunanistan’daki 11 şehirde iftar programı düzenleyecek. Sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Balkanlara gelen konvoy kapsamında 12 yıl boyunca düzenlenen iftar organizasyonlarıyla toplam 9 Balkan ülkesinde yaklaşık 2 milyon kişiye ulaşıldığı öğrenildi. Bu arada, konvoy 3 TIR, 3 minibüs, 2 otobüs, bir otomobil, bir canlı yayın aracı ve 75 kişilik gönüllü ekipten oluşuyor.

Haberin Devamı