Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Başbakanım bu diziye sahip çıkılmalıydı’

‘Başbakanım bu diziye sahip çıkılmalıydı’

Ünlü sanatçı Özcan Deniz o olaya çok içerlendi ve Başbakan'a seslendi...

‘Başbakanım bu diziye sahip çıkılmalıydı’

Başbakan Erdoğan’ın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili açıklamasının yankıları sürerken TRT, “Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam” dizisini yayından kaldırdı. Muhteşem Yüzyıl’a alternatif gösterilen dizinin yayından kaldırılmasına üzülen Özcan Deniz, isyan edip Başbakan’a böyle seslendi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz öyle bir Kanuni, öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Dizinin yönet-menlerini kınıyorum. Yargı gerekli kararı vermeli” diyerek eleştirdiği Muhteşem Yüzyıl ile ilgili tartışmalar sürürken, bu diziye alternatif gösterilen TRT’deki “Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam”ın yayından kaldırılması yeni bir tartışma başlattı. Tartışmanın odağındaki kişi ise dizinin başrol oyuncularından Özcan Deniz. Dizide Serhat karakterini canlandıran Deniz, dün twitter’da isyan etti ve “Sayın Başbakanım bu dizi gerçekten sahip çıkılmayı hak ediyordu. Geçen sezondan küsmüş seyirciyi tekrar diziye çekmek zor bir işti ve zaman gerekliydi. Zamana ihtiyacı vardı ve o zaman tanınmadı. Üzücü ama olağan üstü bir ekiple çalıştığım için mutluyum. Her türlü övgüyü ve ilgiyi hakeden bir dizi projesidir. Bu haftaki reytinglerdeki kıpırdamalar umut vericiydi” diye yazdı.

TRT: Başbakan’ın sözleriyle ilgisi yok

“Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam” dizisinin, Başbakan’ın Muhteşem Yüzyıl’la ilgili saçıklamasının ardından bitirilmesi beraberinde çeşitli söylentileri de getirdi. Sosyal medyada “TRT, Başbakan’ın eleştirisini yanlış anladı” yorumları yapıldı. Ancak TRT yetkilileri dizinin düşük reytingi nedeniyle sonlandırdığını belirterek “TRT’de yayınlanan Seksenler dizisinin reytingi 10.5, Zengin Kız Fakir Oğlan dizisinin reytingi 10, Leyla ile Mecnun dizisinin 6- 7, Sakarya Fırat uzun süredir yayınlanmasına rağmen reytingi 6-7 civarında. Ancak Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisinin bütçesi tüm bu saydığımız dizilerin bütçesinin iki katı kadar. Ama dizinin reytingi de bu dizilerin yarısı,

2- 3 civarında. İzlenme oranı düşük olunca da yayından kaldırma kararı alındı. Kesinlikle başka hiçbir gerekçesi yok” açıklamasını yaptı.

DİZİLER BİR BİR YAYINDAN KALKIYOR

Yapımcı: Yükselişteydik

Dizinin yapımcısı Burhan Özkan ise “Biz tarihe, sinemaya, televizyona ve seyirciye son derece saygılı bir iş yaptığımızı düşünüyoruz. Kaliteden ödün vermedik, hiçbir masraflardan kaçınmadık. Son 3 haftadır da reytingimiz yükselişe geçmişti. Dizinin yayınlandığı saatte TRT 4. kanal oluyordu. Bu hafta ilk 100’lük sıralamada 39. olduk. Yaptığımız işin sonuna kadar arkasındayız. Önümüzdeki dönemlerde başka tarih dizilerine yapmaya azimli ve kararlıyız. Diziler başlar ve biter. TRT bitirmek istedi, sebep söylemedi. Ancak kararına da saygılıyız” dedi.


Muhteşem Yüzyıl’a gönderme


“Bir Zamanlar Osmanlı” dizisinin geçen haftaki bölümünde Sultan III. Ahmet’in “Biz bu devleti idare etmesini bilmez miyiz? Nedir yaptığımız? Ne sanırlar, haremde cariyleyle mi oynaşırız” sözleri halvet sahneleri nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan “Muhteşem Yüzyıl”a gönderme olarak yorumlanmıştı. Lale Devri ve Patrona Halil ayaklanmasının konu edildiği, başrolünde Türkan Şoray, Özcan Deniz, Tolga Karel’in yer aldığı dizi 19 bölümün ardından bu hafta son kez ekrana gelecek.

İşte Özcan'ın tweetleri...

Haberin Devamı