Gazete Vatan Logo

‘Başbakan ihanet kültüründen geliyor’

Kaddafi, Esad, Erbakan örneklerini verdi

Kılıçdaroğlu hükümet-cemaat gerginliğini değerlendirirken Kaddafi, Esad, Erbakan örneklerini verdi ve Başbakan Erdoğan’ın şimdiye kadar iyi ilişki kurduğu birçok kişiye ihanet ettiğini ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün 12 kişilik milletvekili heyeti ile birlikte ABD’ye gitti.

Kılıçdaroğlu, ABD’ye hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, 2004 yılında alınan MGK kararı hakkında şunları söyledi:

“Ortaya çıkan belge AKP’nin bittiğini onaylayan bir belge. 2004’te MGK bir karar alıyor. Oturup oy birliği ile kararları imzalıyorlar. Olay kamu oyuna yansıdıktan sonra ilk tepkiler AKP çevrelerinden geldi. O günün şartları zordu mecburen imzaladık. İmzaladık ama gereğini yapmadık diyorlar. Herhalde birisi de yarın çıkıp imzaladım ama neyi imzaladığımı bilmiyorum da diyebilir. İşin gerçeği şu: Sayın Erdoğan’ın bu konuda konuşmasını bekliyorum. O belgeye hangi gerekçeyle imza attı. Bugün hala bu kararların gereğini yerine getirmek için çalışıyor. Birbirimizi kandırmayalım.”

Davalar çökmüştür

“İkinci önemli konu şu; Sayın Erdoğan’ın bu kadar önemli konuda konuşmaması suçluluğunun kanıtıdır. Kendini suçlu görüyor. Çünkü toplum AKP hükümetinin ikili oynadığı gördü. Bu bağlamda Ergenekon ve Balyoz davaları çökmüştür. Orada yargılananlar bugün hapiste olanlar o belgelere dayanarak hapisteyseler , o zaman bu belgeye dayanarak başta Erdoğan olmak üzere hepsinin içerde olması lazım. Aynı mantık”

Kardeşim demişti

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın ihanet kültüründen geldiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Bir başka önemli nokta ise, bugüne kadar kardeşim dediği iyi ilişkiler kurduğu pek çok kişiye ihanet etti. Kaddafi’ye ihanet etti, arkadan bıçakladı. Esad’a kardeşim diyordu, ihanet etti, şimdi silah gönderiyor. Orada insanlar birbirini öldürsün diye. Erbakan’a ihanet etti, Erbakan’ı acımasızca eleştirdiler. Neden o kararlara imza attın dediler. Ter döken fotoğrafları gösterildi, yiğitlik edebiyatı yapıldı. Biz asla izin vermeyeceğiz dendi. Bir baktık ki bunlar Erbakan’dan daha kötülermiş. Erbakan hiç olmazsa doğruyu söylerdi. İnandığı şeyleri söylerdi. İhanet kültüründen gelenler önce kendi insanlarına, sonra da kendi ülkelerine ihanet ederler. Bu kültür çok ağır bir kültürdür. Hazmedeceğimiz bir kültür değildir. Gazetelerden öğrendik ki MGK kararlarının gereği yapılmış.”

Kamer Genç de ABD’ye gitti

Kılıçdaroğlu döneminde CHP Washington’da resmi ofisini oluşturarak, Faruk Loğoğlu, Osman Korutürk, Umut Oran gibi üyelerini sık sık Amerika’ya gönderdi. Son aylarda da Kılıçdaroğlu’nun ABD Kongresi’nden davetler aldığı öğrenildi. Kıçdaroğlu ile birlikte ABD’ye giden heyetteki milletvekilleri şunlar: Şafak Pavey, Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Faik Öztrak, Grup Başkanvekili Engin Altay, Ayşe Eser Danışoğlu, Osman Taney Korutürk, Aytun Çıray, Aydın Ayaydın, Kamer Genç ve Aykan Erdemir.”

ABD’yle ilk temas

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ABD seyahatyle ilgili olarak da şunları söyledi: “CHP’nin Genel Başkanı olarak ABD’ye ilk ziyaretimi yapacağım. Washington’a Amerikan Kongresi’nin ve 3 düşünce kuruluşunun daveti üzerine gitmekteyim. Ana muhalefet partisi olarak yapacağımız bu ziyaret sırasında herhangi bir konuda bir müzakere yapılması veya belli bir sonuca ulaşılması sözkonusu değildir. Ziyaretimizin amacı CHP’nin görüşlerini, düşüncelerini ilke ve değerlerini Amerikalı muhataplarımızla paylaşmaktır. Temel mesajımız tam demokrasi temel özgürlük, barış, refah ve istikrar olacaktır. Türkiye’nin sadece bir iktidar partisinden ibaret olmadığını ve iktidara talip olan CHP’nin Türkiye’yi, çevresini ve dünyayı ilgilendiren bütün konularda gelişmiş değerlendirmeleri ve planları olduğunu anlatmaktır.”

Haberin Devamı