Gazete Vatan Logo

'Başbakan'a yapılanı hazmedemiyorum'

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'den şaşırtan açıklama

'Başbakan'a yapılanı hazmedemiyorum'

Zaman gazetesi köşeyazarı Hüseyin Gülerce, İstanbul Adliyesi’nde rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının elinden alındığı belirtilen Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın kağıtla inip bildiri okumasını “militanlık” olarak niteledi.



Gülerce, ilginç yorum ve değerlendirmelerine Twitter hesabında yer verdi. Hüseyin Gülerce konuya ilişkin görüşlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya konuşması sürerken “Yargıdaki direncin hukuk ve adalet adına yapıldığına inanmıyorum. Savcılar ellerinde kağıtla inip bildiri okuyorsa bu davranış militanlıktır. Başbakan Erdoğan hakkında içeriden dışarıdan tertip yapılmasını bir millet evladı olarak hazmedemiyorum, kabullenmiyorum. Başbakan, gidecekse ya AK Parti kongresinde delegenin iradesiyle gider... Ya da sandıkta seçmen iradesiyle gider... Benim ülkemin Başbakan'ını yabancılar gönderemez.Demokrasi adına, insaf adına, vicdan adına tertiplere, provokasyonlara fırsat vermemeliyiz” diye açıkladı.



İŞTE O TWEETLER:



İÇİMDEN GELENLERİ YAZDIM

Hüseyin Gülerce, gündeme bomba gibi düşen sözlerini Yeni Şafak'a değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ın Sakarya'daki konuşmasını izlediğini kaydeden Gülerce, 'Sayın Başbakanımızı dinledim ve içimden gelenleri olduğu gibi yazdım' diye konuştu.

Haberin Devamı