Gazete Vatan Logo

'Bahçıvan kocasına aşkını' anlattı

Tarih, coğrafya ve tabii siyaset gibi birçok şeyle ilgilendiğini anlatıyor

"Elysee Sarayı'nın bahçesinde dolaşırken, bütün o çiçeklerin isimlerini ezbere biliyordu. Latince isimlerini, laleler ve güller hakkında her türlü ayrıntıyı... Kendi kendime, 'Tanrım, bu adamla evlenmeliyim. Hem Cumhurbaşkanı, hem de çiçekler hakkında müthiş bilgi sahibi' dedim. İnanılmaz bir şeydi bu!" diyor Carla Bruni.



İkinci çocuğuna hamile olan Bruni, Elysee Sarayı'na gelecek ilk bebek konusunda ketum davranıyor.



"Batıl inançlarım vardır. O yüzden dikkatli davranırım." diyor ve sürdürüyor: " Zaten söyleyecek çok bir şey de yok. Birçok kadın hamile ya da doğum yapıyor; dolayısıyla bu Fransız kamuoyu açısından ilginç bir haber değil. Benim açımdan müthiş bir olay ama aynı zamanda çok da sıradan bir şey bu.



Ama bebeğinin cumhurbaşkanlığı sarayına girecek olan ilk bebek olması konusunda, bunun bir değişimi yansıttığını da kabul ediyor Carla Bruni.



Fransa aylardır eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkında New York'da ortaya atılan tecavüz suçlamalarını ve Amerikan mahkemesinde açılan davanın düşmesini konuşuyor.



Bu skandal yaşanmasaydı Strauss-Kahn'ın gelecek yılki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy'yi yeneceği düşünülüyordu. Carla Bruni, geçen hafta Strauss-Kahn'ın başından geçenler hakkında televizyondan yaptığı açıklamaları izlemediğini söylüyor; "Seyretmedim. Kocam geç vakte kadar çalışıyordu, sonra akşam yemeğini yedik ve bir film seyrettik" diyor.



Peki ama bir cumhurbaşkanı eşi olarak, Anne Sinclair'in kocası Dominique Strauss-Kahn'a kamuoyunda verdiği destek hakkında ne düşünüyor?



"Onun yerinde olsaydım ne yapardım, bilemiyorum. Gerçekten bilemiyorum." diyor Carla Bruni. Ve sürdürüyor:

"İnsanların fikirleri konusunda çok dikkatliyim. Çünkü neyin doğru olduğunu hiç bilemiyorum. Basının benim hakkımda yazdıklarını okudukça, başkaları hakkında yazılanlara da inanmıyorum."



Fransa'nın artık "First Lady"si olmadığında ne yapmayı planlıyor peki Carla Bruni?



"Yeniden konser turnelerime döneceğim. Gitar çalmak ve turneye çıkmak en çok özlediğim şeyler. Asıl işime dönebilmeyi hayal ediyorum. Ailemle olmayı. Herkesinki gibi olağan düşler anlayacağınız..." diyor.



Ya Nicolas Sarkozy? Cumhurbaşkanlığı sonrası hayatı nasıl olacak kocasının?



Carla Bruni-Sarkozy, "O ölünceye kadar çalışacak. Böyle bir tip o. Can sıkıcı, tembel biri değil hiç. Daha önce çok çeşitli işler yapmış. Fransa'yı böylesine çekip çevirdikten sonra da, bence her türlü işi yapabilir" diyor.

Haberin Devamı