Gazete Vatan Logo

‘Anne ayağın uzasın parka öyle gideriz’

Gaziantep’te eşinin işkencesi sonucu sol bacağı kesilen kadının çocuklarıyla diyalogları yürek parçaladı; Anne sen çok ye hemen büyüsün bacağın. Böyle parka gidemeyiz sakat derler diyorlar. Kocam cezasını çekmeli

‘Anne ayağın uzasın parka öyle gideriz’

Gaziantep’te annesi Döne Sönmez ile aynı iş yerinde çalışan ve kendisini kardeşinin düğününde gören Mehmet Ali Aşık ile 7 yıl önce evlenen Çağlar Aşık (26), bu evlilikten 3 çocuk sahibi oldu. Dördüncü çocuğuna hamile kalan Çağlar Aşık, 23 Eylül’de eşinden yine şiddet gördü. Yatağından gece yarısı kaldırıp işkence yaptığı eşini defalarca bıçakladıktan sonra tüfekle bacağından yaralayıp kayıplara karışan Mehmet Ali Aşık, yakalanıp tutuklandı. Ameliyat edilen, psikolojik tedavi gören Çağlar, hastane günlerinin ardından ağabeyine ait evde yeni hayatına “Merhaba” dedi. Çağlar Aşık, geceyi 6 ile 4 yaşlarındaki kızları Eser ve Ecrin’in yanı sıra 10 aylık oğlu Kemal ile hasret gidererek geçirdi. Çocuklarına kavuştuğu anı “Acılarımı unuttum” sözüyle anlatan genç kadın, evlatlarının elini bir an olsun bırakmıyor. Henüz 10 aylık olan minik Kemal ise her şeyden habersiz annesinin yanında uyuyor.

Neden yaptı anlamıyorum

Aşık, sürekli neden bu olayın yaşandığını düşündüğünü söyleyerek, “Olaydan 1 hafta önce hamile olduğumu öğrenmiştik. Çok sevinmişti. Çocuklarını da çok severdi. O gün onlara bile silah tuttu. Niye böyle yaptı anlam veremiyorum” dedi. Aşık çocuklarıyla buluşmasını şöyle anlattı.

Haberin Devamı

Anne bacağını niye kestiler

“Sürekli ağrılarım oluyor. Dün çocuklarım geldi, kapıdan içeriye girdiler. Beraber uyuduk. Kızlarım beni çok merak etmişler. ‘Anne bacağın ağrıyor mu? Anne niye kestiler?’ diye soruyorlar. Anne bacağın büyüyecek değil mi? diye soruyorlar. Biz şöyle anlaştık kızlarım bana bakacaklar, ilacımı verecekler, yemeğimi yiyeceğim bu ayağım uzayacak. Küçük kızım dedi ki sabah, ‘Anne biz seninle parka gidemeyiz, gidersek sana sakat derler. Ben o zaman dayanamam. Gitmeyelim biz evde oturalım. Kimse seni görmesin. Senin ayağın uzasın biz öyle çıkalım.’ Ben çok iyi olacağım. Bana diyorlar ki ‘Anne sen çok yemek ye hemen büyüsün bacağın.’ Hem kendileri uzayacak hem de benim bacağım uzayacak.”

Aşık, tek isteğinin kendisine bu acıyı yaşatan kişinin en ağır şekilde cezalandırılması ve hapisten çıkmaması olduğunu ifade ederek, “Babam da dimdik ayakta ben de dimdik ayaktayım. Üzülmüyorum. Bu da geçecek. Çocuklarımla birlikte hayatıma devam edebileceğim bir ev bulabilirsek her şey yoluna girecek” diye konuştu.

Haberin Devamı