Gazete Vatan Logo

'Akıllarını başlarına alsınlar!'

Ermenistan'a en sert yanıt Arınç'tan geldi...

Arınç: Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Kimse Türkiye’ye yan bakamaz. Ne dağımıza, ne ovamıza ne suyumuza. Allah’ın izniyle biz bu toprakların sahibiyiz. İç politikaya oynamaktan vazgeçsin. Bak Ermenistan ekonomik sıkıntılar içerisinde. Zamanında aç kalmışlardı da Türkiye’den buğday göndermiştik. Akıllarını başlarına alsınlar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Türkiye’de terör olurken bundan sevinç duyanlar, şimdi kendi içlerinde otomatik tüfeklerle kuş avlar gibi 90 tane kişiyi avlayan, 90 kişinin hayatına mal olan bir caninin yeşermesi karşısında herhalde düşünmeleri gerekir" dedi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasının açılışına katılan Arınç, törende yaptığı konuşmada, Mayıs 2009’dan bu yana Başbakan Yardımcısı olarak daha çok basın ile ilgili Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunduğunu hatırlattı.

Arınç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Anadolu Ajansı (AA), TRT, Vakıflar, Kamu Diplomasisi Genel Müdürlüğü ve daha pek çok kuruluşun kendisine bağlı olarak faaliyet gösterdiğini belirterek, "Şunu öncelikle söylemek istiyorum; Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü de Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü de bizzat Büyük Atatürk’ün direktifleriyle kurulmuştur" şeklinde konuştu. TBMM’nin 23 Nisan 1920’de açıldığını, AA’nın da yine aynı yılın Nisan ayında, BYEGM’nin ise Haziran ayında kurulduğunu dile getiren Arınç, AA ve BYEGM’nin TBMM ile birlikte faaliyete başladığını hatırlattı.

Bu kuruluşların faaliyetlerinden bahsetmeyeceğini ifade eden Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Değerli arkadaşlar, yaptıkları faaliyetlerden bahsetmeyeceğim, ama özellikle yerel medyanın ilgili kuruluşu Basın Yayın’dır. Televizyon yayıncılığı doğrudan RTÜK’ün denetimi altındadır. Bir taraftan da yazılı medya için Basın Kanunumuz çıkarılmıştır. AK Parti hükümetleri 9. yılına girdi. Benim bilebildiğim kadarıyla 2004’te Basın Kanunu çıkarmıştık. Geçtiğimiz yıl büyük gayretlerle RTÜK Kanunu benim dönemimde çıkarıldı. TRT Genel Müdürlüğünün de özerk bir yapıya kavuşturulması 2008 yılında oldu. Şimdi internet medyası ile ilgili Basın Kanunu’nda değişiklikler yapacağız. Özellikle haber servislerini, haber portallarını Basın Kanunu içine almak suretiyle bu arkadaşlarımızın da Sarı Basın Kartı almasını, ilan ve reklam gelirinden istifade etmesini temin edeceğiz." Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2004’te Basın Kanununu özgürlükçü hale getirdiklerini belirterek, bugüne kadar da bu konuda şikayet gelmediğini söyledi.

"BU TÜRKİYE’Yİ TAHRİK ETMEKTİR

Bir gazetecinin, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın sözlerini hatırlatması üzerine Arınç, şöyle dedi: "Sayın Başbakanımız buna çok güzel bir cevap verdi. Bu sorumsuzluktur.

Bu Türkiye’yi tahrik etmektir. Bu tahriklerden Ermenistan’ın eline hiçbir şey geçmez. Yani Ağrı Dağı’nın nerede olduğu, kaç yüzyıldan bu yana Anadolu topraklarında tüm insanlığı aydınlattığı, gölgesinde milyonlarca insanın özgürlük içinde bulunduğunu herkes biliyor.

Sarkisyan kendi iç politikasına yönelik bir konuşma yapmış. Başbakanımız da bunu gayet güzel cevaplandırmış. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Kimse Türkiye’ye yan bakamaz. Ne dağımıza, ne ovamıza ne suyumuza. Allah’ın izniyle biz bu toprakların sahibiyiz. İç politikaya oynamaktan vazgeçsin. Bak Ermenistan ekonomik sıkıntılar içerisinde. Zamanında aç kalmışlardı da Türkiye’den buğday göndermiştik. Akıllarını başlarına alsınlar. Ağrı Dağı’na laf söyleyecek noktadan uzaklaşsınlar. Diaspora’nın oyununa gelmesinler. Ben de bunları ilave etmiş olayım."

Haberin Devamı