Gazete Vatan Logo

"Afgan Kızı" sınır dışı edildi!

National Geographic dergisine 1985 yılında henüz 12 yaşındayken kapak olduktan sonra tüm dünyanın tanıdığı 'Afgan kızı' lakaplı Şerbet Gula'ya Pakistan'da sahte kimlik ve oturma belgesiyle ikamet etmekten ötürü sınırdışı kararı verildi.

"Afgan Kızı" sınır dışı edildi!

Afgan sığınmacıların sembolü haline gelen Gula, geçen hafta Peşaver'deki evinde göz altına alınmıştı.

12 yaşındayken Afganistan'daki savaştan kaçarak geldiği Pakistan'da National Geographic dergisine kapak olan ve o pozuyla uzun yıllar akıllardan çıkmayan Şerbet Gula için sınırdışı kararı verildi.

Pakistan'daki bir mahkeme, sahte kimlik ve oturma izni ile Pakistan'ın Peşaver kentinde yaşayan Gula'nın pazartesi günü sınırdışı edilmesine karar verdi. 30 yıldan fazla zamandır Pakistan'da yaşadığı sanılan ve şimdi 40'lı yaşlarında olan Gula'ya ayrıca 15 gün hapis cezası ile 100 bin rupi para cezası da verildi.

'AFGANİSTAN HEYECAN VE ÖZLEMLE ONU BEKLİYOR'

Konsolosluk görevlisi Abdülhamid Celili, geçen hafta evindeyken Federal Soruşturma Ofisi (FIA) tarafından göz altına alınan ve o zamandan beri hapiste olan Gula'nın içeride kaldığı günleri de hesaba katılarak pazartesi günü sınırdışı edileceğini açıkladı.

Celili, basına yaptığı açıklamada Gula'nın uzun yıllardır Pakistan'da birlikte yaşadığı kocasının birkaç sene önce öldüğünü, Afganistan hükümeti ve halkının ise Gula'yı özlemle beklediğini belirtti. Gula, dün de hücresindeyken fenalaşarak baş dönmesi ve yüksek kan basıncı şikayetiyle hastaneye kaldırılmış ve bu sabah taburcu edilmişti.

Haberin Devamı