Gazete Vatan Logo

‘ABD’nin Gülen okulları için verdiği para Bank Asya’da çıktı’

FETÖ’nün Amerika’daki faaliyetlerini inceleyen hukukçu Amsterdam, “FBI, ABD hükümetinin FETÖ okulları için verdiği paranın Bank Asya’nın kurtarılmasında kullanıldığını tespit etti” dedi.

‘ABD’nin Gülen okulları için verdiği para Bank Asya’da çıktı’

FETÖ’nün ABD’deki okul ve işyerlerinin faaliyetlerini araştıran hukukçu Robert Amsterdam önemli açıklamalar yaptı. Örgüte ait okullarının ‘yolsuzluk’ nedeniyle kapatıldığını belirten Amsterdam, FBI’ın ABD hükümeti tarafından FETÖ okullarına yapılan devlet katkısının Bank Asya’ya aktarıldığının belirlendiğini söyledi.

İKİ OKUL DAHA KAPATILDI

CNNTürk’e açıklamalarda bulunan Amsterdam, FETÖ/PDY’ye bağlı iki okulun daha ABD’de ‘yolsuzluk’ nedeniyle kapatıldığını belirtirken yapılan soruşturmalarda FETÖ’nün ABD’deki eğitim sisteminde başı boş bırakıldığına dikkat çekti. Obama’nın başkanlığı döneminde FETÖ ve Fetullah Gülen’e dair suçlara ABD’nin ‘siyasi’ baktığını vurgulayan Amsterdam, Trump’un başkanlığı döneminde konuya daha hukuki bakılmasının gündemde olduğunu belirterek Gülen’in iade olasılığının arttığını söyledi. Robert Amsterdam, FBI’ın yaptığı araştırmada, Charter okulları için FETÖ okullarına verilen paranın Bank Asya’nın kurtarılması için Türkiye’ye aktarıldığına ilişkin bulgulara ulaşıldığına ve kendisinin de bu konuyu araştırmak için Türkiye’ye geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı